Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prizonierii ghetii

Impingatorul fluvial "Cargo", apartinind firmei brailene "Romnav" a ramas blocat intre sloiuri, in zona Cernavoda, alaturi de impingatorul "Sidex 2", al "Navrom" Galati. Operatiunile de deblocare intreprinse ieri s-au dovedit ineficiente, insa se spera ca, astazi, navele vor fi scoase dintre gheturi si isi vor putea relua marsul pe fluviu. Pe ambele vase se afla cite noua marinari. Echipajele nu duc lipsa de provizii, dupa cum au precizat, ieri, reprezentantii armatorilor.
Radian Tudose, seful Compartimentului Exploatare, al "Romnav" Braila s-a declarat extrem de nemultumit de atitudinea Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati. "Nu s-a intreprins nici o actiune din partea autoritatilor competente. Stiu doar sa ia bani", a declarat acesta agentiei "Mediafax". Ionel Malenta, directorul AFDJ, a replicat insa ca administratia nu are nave cu care sa poata interveni pe Dunarea fluviala in astfel de situatii, dispunind doar de un vas de mici dimensiuni, cu capacitatea mai mica decit a remorcherului "Sacele", apartinind "Navrom", care actiona deja in zona.
In judetul Braila, sloiurile de gheata de pe Dunare, groase de circa 20 centimetri, au fortat Capitania sa permita doar unui bac de mare capacitate sa efectueze treceri in zona Smirdan. Spre Insula Mare a Brailei se permitea traversarea cu bacul doar in situatii de urgenta. Si pe riurile Buzau si Siret s-a format pod de gheata, cu ochiuri de apa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii