Mergi la conţinutul principal

PRIME - un proiect eficient şi interesant

În cadrul primului proiect brăilean finanţat prin "Erasmus+", "Promovarea regiunilor noastre către un antreprenoriat modern" (PRIME) - nr. 2014/ 1RO01/ KA201/ 002696, care se derulează în perioada 1 septembrie 2014 - 31 august 2016, a avut loc prima vizită la Brăila. Prin "Erasmus+" se finanţează proiecte organizate de şcoli sau autorităţi din educaţie, care implică şi reprezentanţi ai comunităţii. Astfel, alături de coordonatorul proiectului, Inspectoratul Şcolar Brăila, mai participă ca asociaţi: Colegiul National "Nicolae Bălcescu", SC Double P Media SRL şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. Ca urmare, cele două echipe din Polonia şi Turcia au vizitat şi cunoscut partenerii asociaţi.
S-a început cu vizitarea Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu", s-a continuat cu Centrul de creaţie, iar în ultima zi a fost cunoscut cel de-al treilea partener, Double P Media SRL, editorul cotidianului "Obiectiv Vocea Brăilei".
Inspectorul Karolina Poludnikiewicz, managerul echipei poloneze, a mărturisit că a fost încântată de ce a văzut. "Acest proiect are multe avantaje şi mă bucur că pot profita de ele. Aceasta este prima mea vizită în România şi am avut ocazia acum să cunosc oameni noi, mentalităţile şi cultura românească, aspecte la care altfel nu aş fi avut acces. În plus, mi-am dat seama că vom putea colabora eficient în cei doi ani pentru a ne atinge obiectivele propuse", a declarat profesoara Karolina Poludnikiewicz.
Şi membrii din echipa Turciei au fost la prima vizită în România. "Cred că proiectul este profitabil pentru toată lumea. Sunt convins de acest lucru mai ales după această vizită. În această săptămână am primit informaţii interesante despre ţările partenere, am primit informaţii despre diferite culturi şi ţări la care altfel nu am fi avut acces. Suntem bucuroşi că putem să vizităm România, că am văzut oamenii zâmbind. În plus, am constatat că avem multe lucruri în comun, noi turcii cu românii, în special ospitalitatea şi sinceritatea", a explicat managerul echipei din Turcia, prof. Hayrullah Alaboyun.
Tot în aceste zile s-a lucrat şi la primul produs al proiectului, un volum despre analiza brand-name-ului unei instituţii de învăţământ, care va veni în sprijinul oamenilor din sistemul educaţional pentru a-şi promova mai eficient şcoala şi produsele educaţionale realizate, atât în lumea virtuală, cât şi în cea reală.
Echipa Poloniei a fost formată din: Halina Wlodarczyk, director de şcoală, Malgorzata Piechota, director adjunct, Joanna Matysiak - profesoară de limba engleză şi doi reprezentanţi ai departamentului de educaţie, Karolina Poludnikiewicz şi Joanna Kosmalska-Pietka. Delegaţia Turciei a fost formată din: Hayrullah Alaboyun - manager, Hakan Atak, Kerem Sahin, Ugur Koyuncu profesori de limba engleză, Ozkan Ozpak, director adjunct, Emre Buyuktokatli - profesor de informatică, Ahmet Dinc - profesor universitar, Murat Koyuncu - vicepreşedinte al Camerei de Comerţ, Haci Ismail Baser - membru al Camerei de Comerţ.
Echipa de proiect din România este formată din 14 membri, coordonaţi de inspectorul Luminiţa Mocanu.
Următoarea vizită de proiect va avea loc în Turcia, în cursul lunii mai.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro