Mergi la conţinutul principal

Primarul si presedintele CJ declara razboi contestatarilor de profesie

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, considera ca municipalitatea incheie anul 2008 cu o nota buna pentru modul in care a gestionat treburile comunitatii. Simionescu spune ca au fost si realizari, au fost si neimpliniri, insa, una peste alta, bilantul iese pe plus. Edilul-sef a precizat ca deja s-au facut primii pasi pentru unele proiecte pentru anul 2009, autoritatile sperind ca urmatoarele luni sa nu fie chiar dramatice pentru oras, desi criza economica a inceput sa se manifeste si in Romania, destul de puternic: "Incepem activitatile legate de polul de dezvoltare urbana, respectiv realizarea studiului de fezabilitate pe care trebuie sa-l facem, cu evidentierea proiectelor pe care le avem in vedere, astfel incit pina in luna martie acesta sa fie finalizat si sa-l putem depune la organismele abilitate, pentru obtinerea finantarii. Sintem in curs de a incepe unele proiecte si am in vedere studiul de fezabilitate pentru adapostul pentru animale, pe care, initial, noi aveam in vedere sa-l facem pentru ciini, dar realitatea a dovedit ca pe domeniul public se mai gasesc, citeodata si vaci, si cai si alte animale, pe care pina acum le duceam la Gradina Zoologica, dar de fapt, locul lor nu este acolo si nu mai putem proceda mult timp asa. De asemenea, ne vom ocupa de proiectul privind valorificarea turistica a hrubei din Gradina Mare. Avem si alte proiecte, unele mai mari, altele mai mici, la o parte din ele deja am facut primii pasi, urmind sa le continuam in 2009 si sa le aducem pe diverse formule de finantare, pentru ca, dupa cum stiti, lucrurile nu se proiecteaza tocmai fericit, din punct de vedere al economiei judetului, pentru 2009. Una peste alta, anul care se incheie a fost unul bun, in care am avut ceva realizari, dar au fost si unele neimpliniri. Sigur ca ne-am fi dorit ca programul ISPA sa fi ajuns mai departe sau ca pe strada Mihai Eminescu sa avem montati toti stilpii de iluminat si sa avem lumina noaptea, dar abia am adus acesti stilpi, deci va fi luminata doar o parte din strada, urmind ca dupa Craciun sa se rezolve si aceasta problema in totalitate".

"Nu este licitatie la care sa nu conteste cineva rezultatul!"

La capitolul "neimpliniri", Simionescu a amintit, printre altele, de intirzierea unor investitii in mod gratuit, numai din ambitia unora de a contesta rezultatul unor licitatii, chiar daca nu aveau motive intemeiate sa o faca. Edilul-sef a constatat, de-a lungul timpului, ca romanii sufera de boala contestarii cind e vorba de licitatii si-si fac un titlu de onoare din a face contestatii, ba, mai mult, daca nu au cistig de cauza, merg mai departe, contesta la toate organismele la care o pot face, intirziind peste masura realizarea unor investitii importante pentru comunitate. Pentru a pune capat unor ambitii absurde de contestare, pornite, uneori, numai din dorinta de a bloca proiectul, daca tot l-a cistigat altul, primarul si presedintele Consiliului Judetean au stabilit o strategie comuna: "As aminti faptul ca ne-am fi dorit sa finalizam problema licitatiei la statia de epurare, ceea ce nu s-a intimplat, ea este in stadiul de asteptare, cu contestatii depuse la Consiliul National de Solicitare a Licitatiilor (CNSC). Probabil ca indiferent de solutia CNSC, se va contesta mai departe, in justitie, pentru ca asa sintem noi obisnuiti. Vreau sa va spun ca am discutat cu domnul presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu si vom face si noi ceva, pentru a-i descuraja pe cei care contesta totul, din orice motiv. Daca cineva va contesta rezultatul unei licitatii, iar CNSC nu-i va da cistig de cauza si, eventual, daca merge mai departe si va pierde si in justitie, noi ne vom indrepta impotriva acelei firme, cu solicitari de daune pentru perioada de intirziere a proiectului, din cauza contestatiei sale. Am inteles, poti sa faci o prima contestatie la CNSC, poate nu am gindit noi bine sau cei care au organizat licitatia, dar cind tu pierzi si continui si impotriva acestei hotariri si ma mai tii pe loc inca doua luni, in conditiile in care investitia este foarte importanta si ca suma si ca utilitate publica, atunci avem o problema si trebuie sa descurajam acest tip de atitudine. Nu este normala starea asta de fapt, in care toata lumea contesta pe toata lumea. Aceeasi situatie este si la licitatia cu punctele termice de la CET: unul a cistigat licitatia, trei au pierdut si toti trei au facut contestatie. Daca contesta unul, hai sa zic, era cel situat pe locul doi, dar sa conteste toti, chiar si ultimul clasat... Cred ca inca nu am ajuns sa intelegem ca asta inseamna o licitatie, sa participe mai multi si numai unul sa cistige, ca asta este situatia, nu pot cistiga toti cei care participa. Nu este licitatie la care sa nu conteste cineva rezultatul!"

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro