Mergi la conţinutul principal

Primarul pune gind rau chioscurilor din statiile de autobuz si tramvai

Intrebat despre situatia societatilor care plateau te-miri-ce si mai nimic in schimbul vadului comercial din statiile de transport in comun, primarul Brailei, Constantin Sever Cibu, ne-a declarat, ieri, ca intentioneaza, incet, incet, sa ii dea afara din spatiile administratiei, din statiile de autobuz si tramvai, pe comercianti, tocmai fiindca noua legislatie, aceea aliniata la normele Uniunii Europene, nu agreeaza un asemenea act de comert.
Desi edilul sef al Brailei sustinea, inca de acum o luna de zile, ca va rezolva prompt scandalul privind chiriile modice pe care le plateau de ani de zile anumite firme pentru a ocupa spatii din statiile nod de autobuz si tramvai, pina la aceasta data, primarul Constantin Sever Cibu n-a reusit sa reglementeze decit parte din acest conflict. "I-am chemat la negocieri pe aceia care plateau chirii mici, foarte mici, reglementate prin contracte cu fosta administratie, si am reziliat deja doua dintre contracte, tocmai pentru doua spatii nefolosite de pe Calea Calarasilor, intre care si pentru acela care era amplasat in fata Liceului "Murgoci"". Intrebat ce decizie a luat in privinta celorlalte 9 spatii cu statut similar pentru care patronii incheiasera cu administratia Lungu contracte pe cite 10, 15 ani si cu chirii de domeniul trecutului, Cibu a aratat ca "urmeaza ca toti aceia care nu si-au respectat obligatiile contractuale, adica n-au investit deloc in spatiile respective, sa fie, de asemenea, chemati pentru rezilierea contractelor. In aceasta luna, cind voi avea timp, ma voi ocupa de ei. Cind i-am chemat la negocieri, au strimbat din nas, dar le voi mari chiriile tuturor. Apoi, incet, incet, vom desfiinta aceste spatii din statii, fiindca noua legislatie nu ne mai permite asa ceva". Reamintim ca, in martie, primarul Cibu a reclamat faptul ca, in cazul a 11 statii nod, administratia Lungu incheiase contracte pe cite 10, 15 ani cu anumite firme si la preturi modice, iar firmele respective nu-si respectasera nici macar una dintre obligatiile contractuale, respectiv aceea de a investi in amenajarea zonei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro