Primarul nu vrea s faca epurare politica, ci doar o reorganizare pe criterii de eficienta | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Primarul nu vrea s faca epurare politica, ci doar o reorganizare pe criterii de eficienta

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, ne asigura ca nu are de gind sa faca o epurare politica in Primarie sau in vreuna din institutiile subordonate, iar reorganizarea despre care vorbea recent viceprimarul Necula are ca unic scop eficientizarea activitatii institutiei. Simionescu a precizat ca a descoperit unele carente serioase in activitate si nu vrea decit sa le rezolve, nefiind interesat decit ca oamenii sa-si faca treaba bine, indiferent de optiunile lor politice: "Urmaresc o eficientizare a activitatii in Primarie, nimic mai mult. Daca dumneavoastra credeti ca e normal ca o hirtie care pleaca de la un director din Primarie, ajunge la un alt director din Primarie si apoi la primar, in 10 zile, atunci eu cred ca avem o problema, macar de flux de hirtii in institutie. Dar a propos de epurare politica, vreau sa va spun ca fiecare director a adus o propunere vizavi de organigrama, solicitarea mea fiind sa aduca o hirtie nu despre cum ar vrea dumnealui sa fie directia, cu dumnealui director, ci cum ar vrea sa fie, ca cetatean. Si au adus astfel de propuneri. Le-am discutat cu dumnealor, cu totii, impreuna. Noi dorim sa avem o Directie de Dezvoltare Puternica, mai doresc sa avem un Corp de Control al primarului care sa nu mai amestece cultura, sportul, sanatatea cu controlul comercial si alte lucruri, ci sa faca un control profesionist. De asemenea, doresc ca fiecare directie sa aiba propriul control intern, ca una este ca Directia tehnica sa controleze in ce masura s-a pus asfaltul bine si alta este sa am o reclamatie din partea cuiva, ca s-a pus asfaltul prost. Directia trebuie sa-si controleze tot ce trebuie, sa vina cu situatiile la semnat, iar Corpul de Control trebuie sa verifice daca exista suspiciuni, suparari, reclamatii. Dorim sa avem institutia arhitectului-sef, cum este in toata lumea civilizata si, separat, Directia tehnica, pentru ca acum sintem in situatia in care arhitectul-sef trebuie sa spuna pe ce strada trebuie sa punem astfaltul si sa dea autorizatii de constructii etc".

"Am lucrat si lucrez cu oamenii, daca ei vin si-si fac treaba, nu am nici o problema cu simpatiile lor politice"

Intrebat daca este de acord cu ideea ca Urbanismul a lucrat foarte prost in ultimii ani, in municipiu, Simionescu a raspuns: "Hai sa nu-l punem pe “foarte”, sa lasam doar ca a lucrat prost. Dar noi avem o mare problema vizavi de arhitecti. Acum incerc sa gasesc sa aducem de la Prodomus un arhitect. Nu exista disponibilitatea arhitectilor de a munci in administratie, pentru ca ei au alte surse si resurse, fac foarte multe proiecte, iau bani mai multi si mai linistiti, fara sa aiba raspundere si sa se certe cu toti pentru fiecare metru patrat de teren. De asemenea, exista o problema cu cei de la IT, care sint si ei foarte bine platiti pe piata, nu sint interesati sa vina in administratia publica. Eu am facut un apel acum, vom scoate la concurs mai multe posturi si o sa vedem cine se prezinta, dar banuiala mea este ca vor fi posturi pentru care nu se va prezenta nimeni".
I-am cerut primarului date despre nivelul mediu al salariului, in Primarie, iar acesta a precizat: "Eu nu as vorbi de salariu, as vorbi de venituri, pentru ca la salariu se adauga tot felul de sporuri. Din ce am vazut eu, este vorba de circa 12-13 milioane lei vechi. Cel mai mare salariu al unui functionar public din Primarie este 41 de milioane lei brut, este vorba despre domnul director Anghelescu, pentru ca el are cea mai mare vechime. Un jurist foarte bun, caruia ii dau 20 de milioane salariu, poate avea cu totul alte venituri, daca lucreaza ca avocat, spre exemplu. Revenind la schimbarea stilului de lucru si a reorganizarii, sigur ca acestea produc intotdeauna temeri, dar eu am spus-o si o repet: am lucrat si lucrez cu oamenii, daca ei vin si-si fac treaba, nu am nici o problema cu simpatiile lor politice. Asfaltul n-are culoare politica, cel putin in ceea ce ma priveste. Si v-as mai spune un lucru, desi eu, in general, ma feresc de nominalizari: am criticat-o pe doamna Prundea (sef Corp Control - n.r.) pentru panouri, ca nu le-a vazut si le-a lasat etc. Dar va spun ca la partea cu Zilele Brailei, doamna Prundea a fost extrem de implicata, pe partea de cultura. O sa vedem: poate e mai buna pe partea de cultura, decit pe partea de control, care-i problema? Eu nu dau pe nimeni afara, sa fie clar, ei sint functionari publici, au un anumit statut, ei se bucura de stabilitate. Daca au gresit, exista o comisie de disciplina, care trebuie sa-i analizeze. Acum e drept ca daca vrei sa-l faci pe un om sa plece, il faci, ii faci zile negre, dar nu este stilul meu sa fac asa ceva".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro