Mergi la conţinutul principal

Primarul Dragomir, extrem de optimist când vine vorba de astuparea gropilor

• deşi iarna bate la uşă, acesta susţine că există şanse mari ca, până la prima ninsoare, să fie astupate mai mult de jumătate dintre gropile existente pe străzile Brăilei • optimismul vine de la faptul că firma “Micatis” are utilaje noi şi suficienţi angajaţi cât să formeze trei echipe de lucru, iar patronul acesteia, Aurel Gropeneanu, fiind brăilean, ar trebui să aibă interesul să facă treabă bună • “Altfel, nu va mai fi doar primarul înjurat, ci şi el”, îi transmite Dragomir lui Gropeneanu • totodată, primarul a dezvăluit şi străzile care vor intra primele în reparaţii

 

Conducerea Primăriei Brăila se declară optimistă cu privire la volumul de lucrări pe care îl mai poate executa până la primele ninsori asocierea de firme “Micatis Prod” SRL Brăila - “Construcţia” SA Tecuci, cea care a câştigat, recent, contractul de reparaţii stradale din municipiu. În ultima sa conferinţă de presă, primarul Marian Dragomir a declarat că există şanse ca să fie asfaltate chiar mai mult de jumătate din suprafeţele prevăzute în contract, deoarece prognozele meteo indică faptul că ninsorile vor veni abia în jurul datei de 20 decembrie. “Am urmărit previziunile meteo, iar ninsori vom avea după 20 decembrie şi până în jurul datei de 15 decembrie vor fi temperaturi pozitive. Deci vom avea aproape o lună şi jumătate în care vom putea să asfaltăm în oraş. Le-am solicitat celor care au câştigat contractul să iasă pe teren cu trei formaţii de lucru, pentru un ritm bun. Până se strică vremea, am putea depăşi jumătate din volumul de lucrări, dar depinde mult de ritmul lor de lucru”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Edilul şef a spus că, în principiu, se va lucra pe cât mai multe dintre străzile unde există gropi, însă vor avea prioritate câteva dintre cele care preiau traficul de pe arterele importante. Este vorba despre străzi ca Hipodrom, Cezar Petrescu, Grigore Alexandrescu, Carpaţi sau Radu Negru. După ce vor fi “rezolvate” acestea, se va intra cu plombe asfaltice pe străzile mai mici, din cartiere. Totodată, Primăria intenţionează să dea ordin de lucrări şi pentru repararea unor străzi pietruite din cartiere, pe care se formează bălţi foarte mari după fiecare ploaie.

În ceea ce priveşte firma brăileană care a câştigat licitaţia, “Micatis Prod” SRL, deţinută de omul de afaceri Aurel Gropeneanu, primarul Dragomir şi-a exprimat convigerea că aceasta va face treabă bună, chiar dacă nu are experienţă în domeniul asfaltărilor stradale. “Când au venit să semneze contractul, ne-au arătat că au achiziţionat utiaje noi şi staţie de asfalt nouă. Aceasta este partea pozitivă în ceea ce priveşte acest contract. Referitor la modul în care va lucra, eu rămân optimist până când îi vom vedea pe teren. Normal că, fiind o societate din Brăila, cu un proprietar care locuieşte în municipiul Brăila, ar trebui să aibă grijă şi dânsul de imaginea societăţii pe care o administrează, dar şi de imaginea lui, pentru că de această dată nu va mai fi doar primarul cel înjurat, ci şi el”, i-a transmis primarul Dragomir lui Aurel Gropeneanu, afacerist care, până să intre în domeniul reparaţiilor stradale, a activat în agricultură şi piscicultură având, printre altele, concesiunea lacului Blasova din Insula Mare a Brăilei.

Referitor la data la care vor începe efectiv lucrările pe străzi, viceprimarul Alexandru Jantea ne-a declarat, vineri, că, din punctul său de vedere, echipele de lucru ar putea să iasă la treabă chiar de astăzi, 16 octombrie, pentru că se anunţă vreme bună. Este posibil, însă, să mai dureze câteva zile, deoarece încă nu a trecut termenul în care firmele câştigătoare trebuie să depună într-un cont garanţia de bună execuţie a lucrărilor. De altfel, reamintim că inclusiv Aurel Gropeneanu ne-a declarat că, cel mai probabil, lucrările vor fi demarate în jurul datei de 20 octombrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro