Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Cibu se lasa "incalecat" de firma Athena

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru, are nelamuriri in ceea ce priveste identitatea primarului municipiului. Chiru are senzatia ca, de ceva timp, firma "Athena" face ce vrea din edilul-sef Constantin Cibu, motiv pentru care se intreaba cine mai conduce Primaria. Vicele CJ constata cu indignare ca firma amintita rascoleste orasul, incepind mai multe lucrari, in mai multe locuri, ca lucreaza foarte lent si ca uneori, si calitatea lucrarilor lasa de dorit, dar toate astea il lasa rece pe primar, care continua colaborarea cu "Athena". "O sa spuna cineva ca am ceva cu primarul, dar este anormal ceea ce se intimpla in Braila cu “Athena” SA. Domnule, mi-e neclar, cine este primar: “Athena” sau Cibu? Cibu a devenit societate comerciala, si “Athena” este ordonatorul de credite? Consiliul Local nu are ochi sa vada ce se intimpla in orasul asta, cu santurile facute si neacoperite de luni de zile? Parca orasul se pregateste de o invazie ruseasca. Te uiti pe strazi, au cite un guguloi in care se aduna acele tevi, si nimeni nu stie cum sint puse. Acolo, in pamintul ala s-au bagat bani grei. Vin unii cu niste tevi, sint aparatele acelea care lipesc tevile, s-a acoperit cu pamint si Dumnezeu stie ce e acolo! Hai sa vedem ce fac astia de la Athena, care incep lucrarile intr-o suta de locuri si nu termina nici una, cerind tot timpul suplimentari de fonduri. Nu se poate asa ceva!".

"Consiliul local ar trebui sa ia friiele in miini, daca primarul nu vrea sau nu poate!"

Dat fiind ca are impresia ca primarul nu le va cere in veci socoteala celor de la firma aminitita, pentru ceea ce fac, Chiru solicita consilierilor municipali sa ia o pozitie, si sa se intereseze de aceste lucruri: "In CLM, oamenii astia nu-si dau seama ce activitate supervizeaza, ca, in final, vor da si cu subsemnatul, atita vreme cit aproba derularea unui contract cu o firma care nu-si face treaba. Pe aceasta cale, rog CLM sa revizuiasca si clauzele acestui contract, sa faca un control la ce inseamna devize si partea tehnica a lucrarii. Cred ca ar trebui ca Cibu sa fie primar, daca tot a ramas in fotoliul ala, sa nu devina “Athena” SA. Eu stiam ca-l cheama Constantin Sever Cibu, nu “Athena” SA. Nu-mi inchipui cum este lasata o firma sa scormoneasca strazile orasului si sa le lase gropile in halul in care sint. Ti-e jena, ca om care reprezinti o institutie, sa dai explicatii unor oameni ca aceia din Chercea, care pleaca la serviciu dimineata prin lutul acela galben, care li se lipeste de incaltari. Au facut santuri ca la razboi, si le lasa asa. Consiliul local ar trebui sa ia friiele in miini, daca primarul nu vrea sau nu poate!".
In ceea ce-l priveste pe primar, acesta a recunoscut cu nonsalanta intr-o conferinta de presa ca are oarecare nemultumiri in legatura cu firma respectiva, acestea fiind legate de respectarea unor termene si de calitatea unor lucrari. El nu considera insa necesar sa intrerupa colaborarea cu societatea in cauza, numai pentru ca exista niste probleme de acest gen, pe motiv ca, uneori, "Athena" face treaba buna. Intrebat fiind daca a aplicat penalizari firmei, pentru neregulile depistate, Cibu a dat din colt in colt, si a lasat sa planeze misterul asupra acestei chestiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii