Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria nu a trimis formularele pentru ajutoarele de incalzire

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul executiv al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila, Veronica Macri, si-a aratat nemultumirea legata de modul in care Primaria isi face treaba in problema acordarii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei din acest sezon rece. Aceasta a tinut sa precizeze faptul ca, pina la aceasta data, Primaria nu a transmis furnizorilor formularele ce trebuie completate de potentialii beneficiari ai acestui drept, desi termenul limita a fost 1 octombrie. Chiar daca nu s-a depasit cu mult timp termenul respectiv, situatia nu este deloc una buna daca tinem cont de faptul ca furnizorii, la rindul lor, vor trebui sa transmita aceste formulare consumatorilor individuali si asociatiilor pentru ca, pina la data de 30 octombrie, acestea sa fie completate si depuse la Primarie de potentialii beneficiari.
Mai mult, conducerea DMSSF Braila a precizat ca la reuniunea comuna de lucru a Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si a Ministerului Administratiei si Internelor, organizata pe problema acordarii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei, Primaria nu a trimis nici un reprezentant. "Reuniunea a avut loc la Moneasa, in perioada 25 - 26 septembrie, si la eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai tuturor institutiilor implicate in acordarea acestui ajutor, respectiv ai Primariei, Directiei de Munca si furnizorilor. De la Braila nu am fost prezenta decit eu. Nu stiu care au fost motivele, dar cind am revenit in Braila i-am convocat la o intilnire pentru a le prezenta ceea ce s-a discutat acolo. Desi a fost constituita o comisie, la nivelul Primariei, cu atributii in aceasta problema, formata din 9 reprezentanti ai SC "CET" SA si 7 ai Primariei, la convocare nu a venit decit un reprezentant de la fiecare institutie", ne-a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Contactat telefonic, viceprimarul Lucian Tilea, cel care are in competenta serviciul de termoficare, a precizat ca nu poate raspunde punctual daca au fost sau nu trimise aceste formulare, fiind plecat intr-o deplasare in interes de serviciu. El a promis ca va prezenta informatii concrete cu privire la aceasta situatie in cursul acestei zile, odata cu revenirea la serviciu. Surse din cadrul SC "CET" ne-au confirmat faptul ca pina in prezent aceste formulare nu au fost primite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii