Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria nu este interesata de siguranta elevilor

Consilierul municipal PSD George Chirita este profund nemultumit de faptul ca unitatile de invatamint sint ultimele pe lista de obiective de paza a Politiei Comunitare. Acesta a declarat recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca cel mai mult a fost deranjat de reactia primarului la propunerea consilierilor din Comisia II, de urbanism, cu privire la lista unitatilor la care asigurarea pazei se va realiza de catre personalul Politiei Comunitare a municipiului Braila. Amintim ca in cadrul sedintei CLM de luni, atit juristul primariei, Sorina Bosoanca, cit si primarul Constantin Cibu au explicat consilierilor ca problema cu scolile este ca au dubla finantare. Astfel, conform explicatiilor celor doi, municipalitatea raspunde de paza imobilelor, iar pentru paza si functionalitatea activitatii, fondurile vin din alta parte, de la Ministerul
Invatamintului. "Unica problema este aici, dar pentru ca noi asiguram paza imobilelor atit cit putem, din finantele locale, am introdus acea lista cu scolile, a caror paza o vom incredinta Politiei Comunitare", a declarat Bosoanca la acel moment. Cu toate acestea, social -democratul Chirita considera ca, de fapt, Primaria nu este interesata de siguranta copiilor si a scolilor in care invata acestia: "Eu nu spun ca la celelalte obiective de pe lista paza nu este importanta. Dar avind in vedere violenta tot mai accentuata din scoli, eu cred ca acestea ar fi trebuit sa reprezinte o prioritate, nu sa fie lasate la urma. Nu mi se pare normal".
Acesta a tinut sa mai adauge ca atitudinea Primariei este cu atit mai de neinteles cu cit violenta in scoli devine o problema care pare ca nu poate fi stapinita de autoritati: "Eu nu inteleg de ce spun ca vor lasa scolile la urma pe lista cu obiectivele de paza a Politiei Comunitare, in conditiile in care noua ne vin copii acasa traumatizati, batuti, fugariti de diferiti indivizi care ii hartuiesc pentru a le lua banii de pachet sau mai stiu eu ce. Acum, cind problema ar fi stat in miinile municipalitatii sa fie rezolvata, ei spun ca "sa vedem daca mai ramin oameni pe care sa ii distribuim si la scoli". Nu se poate asa ceva".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii