Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria nu este dispusa sa plateasca vreo dauna provocata de furtuna, fara proces in instanta

Numaratoare optimista a municipalitatii, cind e vorba de copacii prabusiti in urma furtunilor din ultimele zile. Daca ar fi sa-l credem pe viceprimarul Lucian Tilea, nu au cazut mai mult de 20 de copaci, iar numarul masinilor avariate in intreg municipiul nu ar fi mai mult de sase. Mai mult, vicele sustine ca majoritatea arborilor doboriti de furtuna erau sanatosi, deci Primaria nu ar fi putut impiedica aceste evenimente neplacute, dat fiind ca oricum, ei nu erau trecuti pe lista cu copacii ce urmau a fi taiati: "Cazuti efectiv, complet, sint in jur de 20 de copaci. Asa, cu o creanga rupta sau inclinati, sint mai multi. Noi inca lucram la asta, inca taiem copaci. Numai sanatosi au picat, i-a scos realmente din radacina. Eu zic ca peste 80% dintre cei cazuti erau sanatosi, dupa cum aratau cei pe care deja i-am taiat". Tilea a precizat ca si masina sa a fost avariata in urma unei astfel de prabusiri, iar copacul respectiv era perfect sanatos, deci nu e vina Primariei ca s-a intimplat aceasta nenorocire.
La rindul sau, primarul Constantin Cibu a glumit pe aceasta tema, mirindu-se ca nu a cazut un anumit copac putred, pe care municipalitatea vrea sa-l taie de mult, insa locatarii se impotrivesc din rasputeri: "Mai, n-a cazut un plop linga un bloc unde m-am certat cu aia, in Hipodrom, ca sa-l tai! N-a cazut nici unul de acolo, cu toate ca sint niste aratari, putrezi! Ce m-as fi distrat, sa se prabuseasca ala! Avem 3000 de copaci inventariati, pe care trebuie sa-i taiem si costurile la fiecare copac depasesc cinci-sase milioane lei, fara sa mai vorbesc de scoaterea radacinilor. Nu avem bani sa-i taiem pe toti in acest an, e clar!".
Intrebati daca au bani macar pentru a acoperi daunele celor care au avut masinile avariate de copacii prabusiti, cei doi au explicat ca, deocamdata, nu e sigur ca Primaria va avea de platit ceva.
"Sa vedem ce hotaraste instanta, inainte sa vorbim de banii pentru despagubiri!", a spus Tilea. "De obicei ne ataca in instanta casele de asigurari (societatile de asigurari - n.r.), respectivul se adreseaza casei de asigurari si ea se adreseaza Primariei. Bineinteles, sint procese pe rol, daca cistiga ei platim, daca nu, nu", a completat primarul Cibu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii