Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria Chiscani vrea impozite si taxe de la "CET" pentru terenul de pe platforma industriala

Consiliul Local Chiscani a incercat marea cu degetul in tentativa de a obliga SC "CET" SA sa-i achite pe viitor taxe si impozite pentru suprafata de teren pe care firma o ocupa pe platforma industriala de la kilometrul 10. Dupa ce anul trecut a transmis operatorului de termoficare o decizie de impunere privind obligatia la plata a impozitelor si taxelor pentru terenul "CET" de pe platforma, Primaria din Chiscani a pierdut in instanta prima repriza a acestui meci. Tribunalul Braila a dat cistig de cauza SC "CET", care a contestat pretentiile autoritatii din Chiscani, insa hotarirea nu este definitiva, existind astfel posibilitatea atacarii actului decizional la instanta superioara. Povestea legata de pretentiile Primariei Chiscani in ceea ce priveste colectarea de taxe si impozite de la firmele de pe platforma de la kilometrul 10 este mai veche, insa primii pasi au fost demarati cu aproape un an in urma. Concret, in luna ianuarie anul trecut, o comisie din partea CL Chiscani a venit la "CET" si a inaintat un proces-verbal prin care obliga firma la plata sumei de aproape 70 milioane de lei vechi cu titlu de impozit pentru terenul detinut de operatorul de termoficare pe platforma. Solicitarea era intemeiata pe o hotarire a Consiliului Local Chiscani, special emisa in acest sens, precum si pe pozitionarea geografica a terenului pe raza de competenta administrativa a localitatii.
Inspectorii din Chiscani au lasat o "nota de plata" pentru anul 2007 de circa 6.615 lei (circa 2.000 euro la cotatia media anuala aferenta anului trecut) pe care imediat conducerea "CET" a contestat-o. Pasul urmator a fost atacarea in contencios administrativ a hotaririi CL Chiscani in baza careia s-a emis decizia de impunere, procedura initiata in martie 2007 la Tribunalul Braila. "In toate actele societatii figureaza Braila si nu Chiscani, dovada fiind adeverintele obtinute de la diferite institutii locale, asa cum este si Oficiul de Cadastru, care a certificat punctul nostru de vedere. Pe cei de la Chiscani nu-i interesa ca noi platim taxe si impozitele aferente catre Primaria Braila si voiau sa le platim anual si lor impozite, pentru ca sintem pe raza lor administrativa. Modalitatea prin care au incercat sa ne impuna la plata a fost gresita, pentru ca singura cale ar fi fost sa obtina o hotarire de guvern care sa legifereze arondarea “CET” catre Primaria Chiscani si abia atunci puteau sa ne ceara bani", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Ionel Patrascu.
Contactat de reporterii "Obiectiv", primarul de la Chiscani, Ion Craciun, a explicat ca este dreptul autoritatii locale sa aiba astfel de pretentii, dat fiind faptul ca platforma de la kilometrul 10 este pe raza comunei Chiscani, dar a evitat sa spuna daca aceleasi pretentii au fost formulate si in cazul celorlalti operatori economici care detin terenuri pe platforma industriala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii