Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primaria asfalteaza azi, ce trebuie sa sparga "Athena" miine

In sfirsit, dupa ani de zile de rupt masina in doua prin hirtoapele de pe Str. Comuna din Paris, din Chercea, pe tronsonul dintre Sos. Rimnicu Sarat si Sos. Focsani, Primaria a alocat ceva bani pentru cirpirea asfaltului. Este un lucru bun, care-i va bucura, cu siguranta, pe locatarii zonei dar si pe soferii ce trec ocazional pe acolo. Numai ca bucuria lor va fi de scurta durata, pentru ca firma "Athena" va incepe, foarte curind, montarea sistemului de canalizare pe respectivul tronson al strazii Comuna din Paris. Surse din interiorul firmei grecesti ne-au informat ca lucrarile la canalizare, ce presupun saparea unui sant exact pe partea asfaltata a strazii, vor demara in maxim o saptamina-doua. In atari conditii, apare intrebarea fireasca de ce se mai cheltuie pentru cirpirea asfaltului daca tot trebuie spart. Reprezentantii Primariei spun ca lucrarile de canalizare nu incep saptamina viitoare ci peste cel putin o luna si jumatate, asa ca soferii vor avea citeva saptamini la dispozitie de mers pe un carosabil cit de cit normal. Si, oricum, mai adauga cei de la Primarie, costul plombarilor se ridica undeva, in jurul valorii de 5.000 lei, deci nu e ceva care sa naruie bugetul municipiului!
In alta ordine de idei, va putem informa ca "Athena" a inceput, in sfirsit, asfaltarea strazilor pe care a montat, in ultimii doi ani, conductele de canalizare. Deocamdata, se asterne asfalt pe strazile Modovei, Eftimie Murgu si Ioan Slavici, din Chercea iar pe alte strazi, din acelasi cartier, dar si din Radu Negru si Brailita, se vor face fundatii. Cei de la "Athena" au achizitionat patru barje de piatra in acest scop. Cit priveste asfaltarile, ce se executa de catre subcontractantii ADP Constanta si "Tancrad" Galati, lucrurile merg greoi, in spiritul care a consacrat firma greceasca "Athena" la Braila. Un sef de echipa de la ADP Constanta se plingea, ieri, ca a venit aici cu utilaje capabile sa asigure un ritm de lucru foarte mare, insa treaba este tinuta in loc de tot felul de comisii de la contractantul principal, "Athena", dar si de la Primarie si Inspectia in Constructii, care vin si le dau "OK"-ul drumarilor abia pe la ora 12.00.
Reamintim ca "Athena" a cistigat contractul in valoare de 17,7 milioane de euro, pentru canalizarea cartierelor marginase ale Brailei si asfaltarea strazilor aferente. Banii sint asigurati in proportie de 75% de Uniunea Europeana si 25% de Consiliul Local Municipal. Lucrarile ar fi trebuit finalizate pina in decembrie 2006 insa, pe linga faptul ca a depasit cu mult termenul de executie, firma greceasca "Athena" a intrat intr-un impas financiar pe care a reusit sa-l depaseasca abia dupa ce primarul Constatin Cibu a intervenit la Ministerul Finantelor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii