"Cresterile de pret ale combustibilului si problemele cauzate de regimul termic si hidrologic in perioada iunie-iulie 2007 au fost compensate de functionarea grupului 2 de la Societatea Nationala Nuclearelectrica (SNN) si de nivelul hidrologic favorabil din aceasta perioada", se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare.
In plus, ANRE mentioneaza ca, tinind cont de evolutia estimata a pretului la gaze naturale, nu sint intrunite conditiile nici pentru modificarea tarifelor la energia termica.
Surse din cadrul institutiei au declarat, vineri, agentiei Mediafax, ca de 1 octombrie ar putea avea loc o majorare usoara a tarifelor la energia electrica, o decizie in acest sens urmind sa fie luata saptamina viitoare.
"Vom analiza in zilele urmatoare posibilitatea majorarii preturilor la energia electrica. Din datele prezentate pina in prezent rezulta o crestere usoara", au spus sursele.
Potrivit Institului National de Statistica (INS), preturile energiei electrice au urcat, in primul semestru, pentru toate categoriile de utilizatori, ajungind in cazul consumatorilor casnici la 0,1917 lei pe kilowatt ora, pentru un apartament de doua camere, fata de 0,1825 lei la inceputul anului.
Pe de alta parte, ANRE a anuntat, vineri, ca preturile la gazele naturale furnizate populatiei vor creste cu 3,7%, la 1 octombrie. Potrivit Autoritatii, cresterea preturilor este determinata de majorarea pretului la gazele naturale din import.
Ultima modificare a preturilor a avut loc la inceputul anului, atunci cind tarifele au scazut in medie cu 3-5%, rezultind o scadere cu circa 2,5% a facturii pentru consumul de gaze.
La sfirsitul lunii iunie, ANRE a anuntat ca preturile pentru gazele naturale si energia electrica platite de populatie vor fi mentinute, in trimestrul al treilea, insa ar putea fi majorate pina la sfirsitul anului.