Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintie alternativa pentru asociatia Braila - Galati

Administratiile din Braila si Galati au inceput deja discutiile asupra modului de organizare a asociatiei de dezvoltare intercomunitara, urmind sa stabileasca de comun acord daca aceasta asociere va fi condusa de un lider sau, pe rind, de fiecare dintre parti. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu,
i-a prezentat, marti, primarului Galatiului, Dumitru Nicolae, doua posibile variante de lucru, in cadrul unei intilniri cu acesta. Stancu ne-a dat, ieri, citeva detalii pe aceasta tema: "Am continuat de fapt discutiile incepute la Galati, am intrat in amanunte, am facut acordul pe parteneriat intre cele patru administratii, cele doua consilii judetene si doua primarii, i-am inminat dinsului doua variante, din care una vizeaza o asociere cu parti egale, fara un lider, iar cealalta, cu un lider, pentru a se colecta banii intr-un cont special. Eu am considerat ca cea mai buna varianta este cu parti egale, ca sa nu plecam de la inceput cu discutii intre noi, ca cine sa fie liderul. Am contactat consultantii care au mai facut asemenea documentatii la Iasi si la Constanta, astazi voi stabili impreuna cu ei cind ne vom intilni la Braila, ca sa incepem concret discutiile. Sint patru consultanti si cel care va avea oferta cea mai buna, cea mai aproape de ceea ce ne dorim noi, cu acela vom lucra. Domnul Nicolae s-a aratat deosebit de cooperant, la intilnirea aceasta care a durat circa doua ore. Eu zic ca sintem pe un drum bun si sa intelegem fiecare ca trebuie sa respectam legea din Romania si sa gasim solutii comune la problemele care ne omoara pe toti".
Stancu a mai explicat ca, personal, nu a discutat cu Nicolae despre
terenul de o mie de hectare pe care este ridicat cartierul Dimitrie Cantemir, dar "este clar ca acesta va fi folosit pentru constructii sociale si institutii care au caracter public, nu putem discuta de altceva, cel putin la momentul asta. Nu am discutat despre revocarea actelor de urbanism, eu am abordat problemele constructiv, discutia pe aceasta tema se va purta la finele saptaminii, cu domnul prefect. Dar a fost de acord ca autorizatiile de constructie si certificatele de urbanism trebuie emise numai de Braila, ceea ce mi se pare ca raspunde acestei intrebari".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii