Mergi la conţinutul principal

Premiul I pentru elevii de la “Bălcescu” la un concurs internaţional

• aceştia au devenit campionii Concursului Internaţional “Your Ideas Your Initiatives” – “Safety and Mobility for All” cu proiectul “Siguranţa Este Noul Look”

 

A opta ediţie a Concursului Internaţional “Your Ideas Your Initiatives” – “Safety and Mobility for All” (“Ideile Tale, Initiaţivele Tale” - “Drumuri Mai Sigure pentru un Mediu Mai Bun”) s-a finalizat vineri, 14 iunie, cu un rezultat de excepţie pentru elevii claselor a X–a B şi a IX-a B de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, îndrumaţi de profesorii Adela Dimov şi Mariana Cîineanu. În urma unei competiţii dificile, derulată sub patronatul Companiei “Renault”, 79 de şcoli din 15 ţări, precum Turcia, China, Brazilia, Columbia, Serbia, Rusia, Spania sau India, au dorit să se numere printre câştigători.

Ca şi la ediţiile anterioare, problemele analizate de elevi au avut un nivel ridicat de complexitate şi diversitate. În principal, fiecare şcoală participantă a derulat campanii de îmbunătăţire a siguranţei rutiere şi a mobilităţii în comunitate. Anul acesta, din România au participat trei şcoli.

Proiectul elevilor de la Colegiul “Bălcescu”, intitulat “Siguranţa Este Noul Look” a câştigat premiul I, la egalitate cu alte două echipe din Turcia şi Spania. În cadrul proiectului, elevii de la “Bălcescu” au analizat cauzele producerii unui număr mare de accidente, cu consecinţe potenţial dramatice, pe arterele principale din municipiul Brăila şi au propus o listă de măsuri menite să facă din oraşul Brăila un loc mai sigur.

“Rezultatul este cu atât mai îmbucurător, cu cât nicio altă şcoală din ţara noastră nu a mai obţinut vreodată un premiu la acest concurs. Felicitări tuturor elevilor care au contribuit la implementarea acestui proiect! De la planificarea acţiunilor, a desenului reprezentativ, la confecţionarea pancartelor pentru marş, a marşului în sine, totul a fost realizat cu pasiune şi dăruire. A fost o muncă de echipă ce ne-a adus bucurie şi satisfacţie. Suntem mulţumiţi că iniţiativa noastră de a arăta concetăţenilor că împreună putem face Brăila un loc mai sigur şi mai frumos a avut ecou internaţional. Comportamentul responsabil este inima educaţiei şi trebuie adoptat de toată lumea. Scopul nostru a fost să creştem gradul de conştientizare a cetăţenilor Brăilei şi a autorităţilor locale, că drumurile trebuie să fie sigure. Toţi oamenii trebuie să se simtă fericiţi, relaxaţi şi în siguranţă atunci când circulă pe străzi. Mottoul nostru a fost: «Un drum mai sigur înseamnă o viaţă mai lungă!»“, a declarat prof. Adela Dimov.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro