Mergi la conţinutul principal
200 de ani de la naşterea lui Nicolae Bălcescu

Premii pentru olimpicii de la CNNB

• joi, 5 decembrie, a fost dezvelită placa comemorativă la împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Nicolae Bălcescu, “spiritul protector al CNNB” • cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a binecuvântat pe elevi şi le-a oferit daruri • parohia “Naşterea Domnului” a oferit 50 de pachete elevilor de la “Bălcescu”, iar colegiul a oferit alte 50 de pachete elevilor nevoiaşi de la “Anton Pann”

 

Zi de sărbătoare şi dărnicie creştină pentru elevii şi profesorii Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al instituţiei de învăţământ.

Astfel, joi, 5 decembrie 2019, elevii CNNB, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, laolaltă cu profesorii şi avându-l alături pe inspectorul şcolar general al IŞJ, prof. Viorel Botea - cadru didactic al colegiului - au participat la festivitatea de dezvelire a plăcii comemorative, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la naşterea lui Nicolae Bălcescu numit, pe drept cuvânt, “spiritul protector al Colegiului Naţional Nicolae Bălcescu”.

La eveniment, a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a fost întâmpinat, după obiceiul strămoşesc, cu “pâine şi cu sare”. Ierarhul i-a binecuvântat pe elevii mari şi mici şi i-a felicitat pe dascăli. Apoi a împărţit colacul uriaş cu care fusese întâmpinat la sosire, spre bucuria copiilor.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a rostit rugăciunea “Tatăl Nostru” împreună cu toţi cei prezenţi şi i-a urat “La mulţi ani!” colegiului brăilean şi, ca un adevărat părinte spiritual, le-a împărţit elevilor pachete cu bunătăţi, în numele dărniciei creştine propovăduite de sfinţii ierarhi ai Bisericii. Nu mai puţin de 50 de pachete cu dulciuri - pregătite prin osteneala parohiei “Naşterea Domnului” au fost împărţite copiilor, cu precădere elevilor de gimnaziu de la CNNB, precum şi cărţi de rugăciuni şi iconiţe cu Sfântul Nicolae, protectorul copiilor de pretutindeni.

Concomitent, reprezentanţii Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu” au oferit, la rândul lor, alte 50 de pachete cu dulciuri elevilor nevoiaşi de la Şcoala Gimnazială “Anton Pann” din Brăila. Ierarhul i-a binecuvântat pe elevii CNNB-işti, i-a felicitat pentru rezultatele obţinute şi s-a rugat pentru ei, spunând: “Voi, elevii, sunteţi cadoul de Sf. Nicolae pentru acest colegiu!”

A urmat un timp de părtăşie petrecut de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian cu profesorii colegiului brăilean, în cancelarie, după care s-a dat startul festivităţilor prilejuite de sărbătoarea patronului spiritual, de data aceasta la Teatrul “Maria Filotti”, unde au fost premiaţi olimpicii unităţii de învăţământ. Scena teatrului brăilean a devenit, preţ de două ore, locul de desfăşurare a activităţilor pregătite de elevi şi cadre didactice - dans, teatru şi cântec - în prezenţa Ierarhului Dunării de Jos şi a inspectorului şcolar general al IŞJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro