Mergi la conţinutul principal

Pregătiri intense pentru montarea tablierului la Podul suspendat peste Dunăre

* vicepremierul Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor) a anunțat, astăzi (vineri), că deja au fost aduse patru segmente de tablier pe cele două maluri ale podului suspendat peste Dunăre * acesta a informat că lucrările la pod au ajuns la un stadiu fizic de 60% * pe grupul de Facebook ”Pod Suspendat Brăila” a fost prezentat un videoclip marca ”Raducu P Drum” cu imagini de la momentul transportului primului segment de tablier, preluarea și poziționarea acestuia la mal * inginerul Viorel Eșanu, reprezentantul constructorului, ne-a precizat că, astăzi, tot pe malul brăilean, va sosi al cincilea tablier (din totalul de 86) * acesta a punctat că au existat întârzieri din pricina vântului puternic * potrivit lui Eșanu, săptămâna viitoare sunt șanse să fie montate primele tabliere sosite

 

Etapa privind montarea segmentelor de tablier ce vor forma podul suspendat peste Dunăre a întâmpinat ceva greutăți din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile, însă constructorul dă asigurări că lucrurile se vor redresa în curând. Deja au fost aduse patru tabliere, două pe malul din Brăila și două pe cel de la Jijila iar un al cincilea segment urmează să ajungă, astăzi (vineri). Încă de dimineață informația a fost făcută publică de către viceprim-ministrul Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor și infrastructurii) pe rețelele de socializare.

”Încă un segment de tablier a ajuns pe șantierul Podului Suspendat de la Brăila! Este al patrulea din cele 86 de segmente și urmează să fie montat în capătul dinspre Jijila al podului (județul Tulcea). Greutatea fiecărui segment de tablier metalic este cuprinsă între 180 de tone și 300 de tone. După ce vor fi montate, toate cele 86 de tabliere ale podului vor cântari 21 de mii de tone”, a declarat Grindeanu, iar mesajul său a fost preluat și pe pagina oficială a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Vicepremierul a mai informat că lucrările la pod au ajuns la un stadiu fizic de 60%. Acesta a ținut să precizeze că a primit asigurări din partea constructorilor că până la finele anului se va putea circula pe podul suspendat de la Brăila.

 

Reprezentantul constructorului speră ca montarea tablierului să înceapă în curând

Redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” au luat legătura cu inginerul Viorel Eșanu, reprezentantul constructorului, care ne-a transmis că există șanse ca montarea tablierului să înceapă undeva săptămâna viitoare. Acesta a ținut să precizeze că au existat întârzieri din pricina vântului foarte puternic, context în care montarea ar fi fost una periculoasă, dar ar fi prezentat și riscuri de pierderi ale unor piese.  

”Deocamdată patru segmente de tablier au fost transportate la șantier, dar nu s-au montat. Astăzi se transportă al cincilea. Au fost câteva probleme din cauza vântului. Dar începând cu săptămâna viitoare o să intrăm într-un ritm mai alert. Deocamdată s-au transportat pe ambele maluri. Se vor suda câte două și se vor ridica după aceea. O să le vedeți în aer. Acestea care au sosit au fost transportate doar de la mal până la picioarele podului. Sunt pe niște suporți, pe poziție și după aceea se vor ridica, în momentul în care operațiunea va fi posibilă”, a declarat Eșanu, cu precizarea că în prezent două segmente de tablier sunt pe malul brăilean și două pe cel din Tulcea, urmând ca al cincilea segment să fie poziționat tot pe malul din Brăila.

”Temperaturile nu sunt o problemă, dar vântul da. Este periculos pentru că piesele sunt mari, intră în balans și nu ne permitem să pierdem vreuna. Dar cu siguranță vom recupera. Se transportă cam două pe zi. Dar probabil că o să facem în așa fel încât să extindem programul de lucru. Vom vedea ce soluții găsim. După ce vom completa numărul de patru pe fiecare parte, deci 8 bucăți, atunci o să mai aducem”, a conchis Eșanu.

 

Imagini spectaculoase de la momentul preluării primelor segmente de tablier

După câteva probe în luna februarie, când primul segment de tablier a fost adus cu barja de la Șantierul Naval Brăila, însă transportat ulterior înapoi din pricina vântului extrem de puternic, undeva în a doua săptămâna a lunii martie procedura a fost reluată și bifată cu succes. Astfel, pe grupul de Facebook ”Pod Suspendat Brăila” a fost prezentat un videoclip marca ”Raducu P Drum” cu imagini de la momentul transportului unui segment de tablier, preluarea și poziționarea acestuia la mal.

De altfel, pe 16 martie, CNAIR posta pe rețelele de socializare imagini de la transportul pe malul brăilean al celui de al doilea segment de tablier TB, din cele 86. Cu precizarea că acesta a fost adus cu barja și descărcat cu ajutorul “lifting beam jacking system”.

Mai jos puteți accesa link-uri ale unor filmări și montaje marca ”Răducu P Drum” din timpul acestor operațiuni:

https://www.youtube.com/watch?v=8u4fdmePGIA

https://www.youtube.com/watch?v=4BrQmZNiKPI

https://www.youtube.com/watch?v=SIy9aqeoJZU

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro