Mergi la conţinutul principal

Prefectul Brăilei, despre reacțiile apărute în contextul propunerii DSP Galați: «Nu s-a luat o decizie oficială!»

* după ce documentul cu propunerea a apărut în spațiul public, iar Cătălin Boboc a transmis că o decizie în acest sens urmează să fie luată după ce vor fi analizate toate variantele, au apărut reacții dure * acestea vin din partea primarului municipiului Marian Dragomir, europarlamentului Mihai Tudose, președintele CJ Francisk Chiriac și a parlamentarului Vasile Varga * în replică, prefectul susține că nu va permite ca acest subiect să fie exploatat politic, iar decizia finală va avea la bază argumente medicale

 

 

Prefectul județului, Cătălin Boboc, le transmite primarului Marian Dragomir și europarlamentarului Mihai Tudose să lase politica și populismul deoparte și să fie găsită cea mai bună soluție în beneficiul brăilenilor. Precizarea vine după ce Direcția de Sănătate Publică Galați a transmis o propunere omologilor de la Brăila ca spitalele din municipiul nostru să preia toți pacienții suspecți sau infectați cu COVID-19, iar cei non-COVID să fie dirijați către unitățile spitalicești din Galați. Propunerea a fost făcută ca urmare a recomandărilor venite de la Ministerul Sănătății pentru zona Brăila-Galați în contextul combaterii noului coronavirus.

Documentul a fost strecurat în spațiul public, fapt ce a declanșat reacții dure în rândul politicienilor brăileni, printre care amintim primarul municipiului Marian Dragomir, europarlamentarul Mihai Tudose și președintele Consiliului Județean Francisk Chiriac (PSD) și parlamentarul Vasile Varga (PNL).

Prefectul Boboc susține că nu va permite ca acest subiect să fie exploatat politic. Reamintește faptul că documentul e doar o propunere venită din partea DSP Galați și că nu s-a luat o decizie oficială în acest sens, urmând ca totul să fie analizat cu specialiștii din sistemul sanitar brăilean și gălățean. Asta, în contextul în care chiar președintele CJ, Francisk Chiriac, a făcut o postare prin care induce ideea că documentul ar fi deja o decizie. Mai mult, Boboc susține că a vorbit cu Chiriac înainte de a organiza teleconferința cu jurnaliștii, pentru a-l chema la discuții. „Acum e un singur război de dus, cu un virus! Am luat legătura cu toți managerii și directorii medicali ai spitalelor din Brăila, cu domnul președinte al Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac, și vă asigur că împreună vom decide tot ce e mai bine pentru noi toți! Le cer public domnului primar Marian Dragomir și domnului europarlamentar Mihai Tudose să lase politica deoparte în aceste momente, să lase populismul. Chiar nu este cazul în aceste momente să existe abordări găunoase! Îmi doresc să nu fie ceea ce bănuiesc, și anume o acțiune concertată a liderilor politici din Galați și Brăila, având în vedere ca toti fac parte din același partid, căci altfel nu mi explic cum un astfel de document, care nu este decât o opinie a celor din Galați, a ajuns să stârnească această panică printre brăileni!”, sunt suspiciunile prefectului Brăilei.

Postarea făcută pe Facebook de Cătălin Boboc continuă cu: „Îi asigur pe acești domni, care s-au cățarat inacceptabil pe un subiect extrem de sensibil, că toate măsurile care vor fi luate îi vor avea ca principali beneficiari pe brăileni și orice măsură va avea la bază doar argumente medicale... nu politice! Nu vreau să se repete scenariul din Italia, unde interesele economice si cele politice au întârziat măsurile necesare, iar situația a degenerat, așa cum vedem cu toții! În final, dacă sistemul sanitar va ceda, neputând face față tratării atât pacienților cu COVID-19, cât și celor necontaminați, răspunde domnul primar Dragomir pentru urmări?”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro