Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Precum in cancer, asa si pe pamant

Incet-incet, Romania se goleste de infractori de mare calibru. Nenea ala de la FNI, care a furat pentru Vintu este disparut peste granita de vreo 3 ani, Severin Tcaciuc da interviuri pe la OTV din insorita Austrie, fiul fostului prefect de Bihor, Adrian Tarau, ne transmite salutari din indepartata America, Gregorian Bivolaru se cinsteste cu pisat prin Suedia, iar acum s-a uschit si Omar Hayssam, naiba stie unde. Astia din cadrul deserviciilor secrete ar avea ei o banuiala, dar continua sa-l caute pe marele terorist sirian prin portbagajele Daciilor 1310, imbirligindu-i pe cei de la Politia de Frontiera si pe cei de la Comunitara sa-i opreasca degeaba pe turisti din drumul lor spre litoralul murdar al Marii Negre.
Sincer, mie imi pare bine ca Hayssam a fugit. Asta, bineinteles, daca intr-adevar a fugit si nu cumva a fost sinucis de baietii direct interesati de un asa deznodamint. Pentru ce sa mai stea sirianul in Romania? Ca sa-l arate astia pe la televizor ca-i mare terorist si ca in trecut s-a ocupat cu uschirea de ziaristi rataciti prin Irak? Nu, mai bine ca s-a tirat. Nu vedeti cit de mult trebuie sa astepti in Romania de azi pina iti vine rindul sa fii operat de cancer imaginar? S-o fi dus si omul sa se caute pe la doctori, asa cum a facut si Basescu. Sa-i fie de bine, caci planul lui de disparitie subita ne-a scapat de sefii aia eterni ai serviciilor secrete si, ca bonus, de procurorul general Ilie Botos. De ce sa nu recunosc, m-au surprins aceste demisii in bloc. Baieti pe care nimeni nu parea sa-i poata clinti din posturile lor caldute si bine remunerate s-au dat cu praf de uschiala si ne-au lasat sa ne vedem de treaba. Ziceam un pic mai sus ca inclin sa cred ca Hayssam e mort. Nu, nu s-a sinucis, asa cum tot incearca sa ne convinga nevasta-sa la televizor. Mai degraba cred ca el a fost ascuns pe undeva, cum ar fi, de exemplu, in Insula Mare a Brailei. Ma gindesc ca un Hayssam fugit peste granita poate sa-i faca mult rau lui Basescu. Daca e viu si nevatamat, el ar putea acorda, la o adica, niste interviuri ca lumea, prin ziarele franceze de mare tiraj, in care sa explice cum a fost cu rapirea aia din Irak si cum s-a rezolvat criza. Nu stiu de ce, dar nu cred ca Basescu ar fi incintat sa citeasca dezvaluirile lui Omar Hayssam. Un martor ca Hayssam, care a fost agent DIE, este bun pentru Basescu si regimul lui de agenti secreti doar daca nu mai respira. Nu cred in complotul ala, potrivit caruia trupetii de la SRI, UM 0962 si SIE l-au ajutat pe sirian sa sara pirleazul peste granita. O mica miza in acest caz ar fi aceea ca ei l-au facut scapat pe Hayssam pentru a-i face rau lui Basescu. Sint constient de puterea serviciilor secrete despre care, daca va mai aduceti aminte, fostul presedinte Emil Constantinescu a afirmat ca l-au invins. Totusi, cred ca Basescu este alt gen de om. De asta spun ca pina nu o sa-l vad pe Hayysam la Al-Jazeera, asa cum face Bin Laden, asigurandu-ne ca este cit se poate de viu si nevatamat, eu am sa cred ca-i mort de-a binelea. Si ce argument mai solid puteau gasi bosii serviciilor secrete pentru a nega o implicare intr-un eventual asasinat, daca nu demisia in grup, sinonima cu incompetenta.
Revenind la ce afirmam la inceput, zic ca n-ar fi rau ca toti smecherii astia de afaceri ilicite, care se dau mari prin Top 300, sa fie un pic amenintati cu arestarea si lasati s-o taie din tara. Daca nu ne putem recupera banii de la ei, macar sa-i vedem fugiti prin alte tari, sa stim ca stau cu frica-n sin si ca nu vor mai calca niciodata prin Romania. Sa se duca, fratilor, prin Argentina sau Venezuela, de unde nu esti extradat nici daca ai comis crime de razboi, iar noi sa raminem aici, sa facem o tara frumoasa, sa se inghesuie suedezii sa emigreze in Romania. Iar noi, normal, sa-i aruncam peste granita, daca ii prindem ca au iesit din viza!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii