Mergi la conţinutul principal

Precauţii de Bobotează

• brăilenii care vor să sară în Dunăre după Crucea aruncată de ÎPS Casian Crăciun nu sunt acceptaţi fără analizele EKG la zi • momentul prinderii crucii este programat la ora 12.00, vineri, 6 ianuarie

 

Brăilenii care vor să sară în Dunăre după crucea de Bobotează sunt aşteptaţi la Primărie până astăzi, 5 ianuarie, la ora 12.00. Aceştia trebuie să prezinte obligatoriu un certificat medical cu EKG-ul efectuat la zi, pentru a exista garanţia că au o stare de sănătate care să le permită să suporte şocul termic generat de contactul cu apa rece a fluviului. Persoana de contact pentru înscrieri este şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Brăila, Mircea Berbec, care poate fi găsit la sediul instituţiei, camera 34, sau poate fi  contactat la numărul de telefon  0239.694.947, interior 229.

Până ieri după amiază, la Primărie s-au prezentat deja patru brăileni dornici să se înscrie în cursa pentru recuperarea crucii aruncate în fluviu de ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos. Doar unul dintre aceştia avea asupra sa analiza EKG şi a fost acceptat. Ceilalţi trei au fost informaţi că fără respectiva analiză nu se pot înscrie. Aceştia au spus că se vor prezenta la medic pentru control, apoi vor reveni pentru înscriere. 

Vineri, 6 ianuarie, între orele 8.30 – 10.30, la catedrala din Bariera Călăraşilor va fi oficiată Slujba de Bobotează. Între orele 10.45 – 11.00 este anunţată procesiunea religioasă către Faleza Dunării, pe traseul Bariera Călăraşilor – Calea Călăraşilor – parcarea Primăriei – Scena de la Faleză. Spre deosebire de anii trecuţi, procesiunea va coborî spre faleză pe scările de lângă Promedica, nu pe la fântâna cinetică. Între 11.15 şi 12.00 se va derula slujba oficiată de ÎPS dr. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi. Momentul aruncării şi prinderii Crucii în Dunăre este programat la ora 12.00.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro