Să nu mă înţelegeţi greşit, ideile, proiectele sunt tentante pentru orice judeţ, numai că, la mama naibii, de aia ne-am pus pielea la saramură ca să ne integrăm în Uniunea Europeană, ca iniţiative de asemenea anvergură să fie realizate pe bani comunitari. Şi astfel să fie bine chibzuite, să li se stabilească utilitatea publică, oportunitatea. Că, uite, ne băgăm banii aiurea în proiecte megalomanice şi, la o adică, ne e teamă să ne operăm "acasă" de o banală apendicită şi ne căutăm sănătatea tot prin vecini. Lăsăm de izbelişte lucrurile esenţiale şi ne focalizăm atenţia, timpul şi resursele pe nişte ambiţii nejustificate. Ne comportăm ca o fufă de la ţară care, când iese în sat, se găteşte şi se sulimeneşte în exces, dar uită să se spele şi să-şi scoată jegul de sub unghii.
Ultima ambiţie a preşedintelui CJ este să construiască noi secţii: cardiologie şi pediatrie. Alţi bani, 10 milioane de lei din bugetul judeţului. De acord, e nevoie de această investiţie. Dar, întreb şi eu, de ce din banii noştri? De ce nu s-a făcut un proiect european, iar din cele peste 2 milioane de euro să se astupe găurile din zonele pe care trebuie să le administrăm din resurse proprii? Pentru că e complicat să lucrezi cu bani europeni, sunt convinsă, mi s-ar răspunde.
Pentru un proiect european trebuie să justifici fiecare eurocent cheltuit, să-i dovedeşti clar utilitatea, să alegi cea mai avantajoasă ofertă, să respecţi termenele de execuţie, să asiguri garanţia lucrării. În aceste condiţii, chiar e complicat cu banii europeni, nu-i aşa!? Şi, vorba aceea, tocmai de asemenea complicaţii nu are nevoie domnul Bunea Stancu! Aşa că banii europeni zac prin seifuri, iar noi ne folosim aiurea propriile resurse. De aceea construim din banii judeţului centre peste centre medicale, care mai de care mai pompoase ca denumire, dar, în final, în lipsa serviciilor adiacente şi a personalului specializat, bolnavii Brăilei tot la Galaţi sau Bucureşti ajung.
Şi încă ceva, la ce ne foloseşte, domnule Stancu, de exemplu, o ultra-mega secţie de cardiologie, dacă Ambulanţa face drumul Brăila - Măraşu (sau Frecăţei), dus-întors în peste 6 ore?
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.