Mergi la conţinutul principal

Prețuiește ceea ce iubești

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

Dacă nu Îi mulțumești Lui Dumnezeu, cum ai putea, fără virtutea recunoștinței, să-L prețuiești și, de aceea, să-L Iubești? Cum poți fi, altfel, una cu Iubirea?

Iubirea Lui este singura reală și singura Lui Voie.

Alege deci continuu Iubirea, singurul adevăr și singura realitate. Să nu vezi altceva, fiindcă altceva nu există. Dar fie vezi Iubirea cu totul, fie nu o vezi deloc. Facă-se, deci, doar Voia Lui, care este Iubirea Lui pentru tine și chiar tu însuți, prin renunțare la voia ta.

Orice altă opțiune pe care o urmezi pentru supraviețuire, din plăcere, interes sau frică, este amăgirea care te-ar lipsi și de adevăr, și de Iubire, care este adevărata ta Casă și adevăratul tău  Bine.

 

„Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine-și va pierde sufletul pentru Mine, acela îl va mântui.

Că ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi?”

(Luca 9,23-24)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu