Mergi la conţinutul principal

Posta invita copiii braileni la un concurs epistolar

Posta Romana a lansat, ieri, de Ziua Mondiala a Postei, a 37-a editie a concursului de scrisori adresat copiilor pina in 15 ani. Tema din acest an, intitulata "De ce are nevoie lumea de toleranta", isi propune aducerea in prim-planul atentiei opiniei publice a dezideratului fundamental al coexistentei armonioase intre oameni, indiferent de diferentele rasiale, confesionale sau culturale. Lucrarile, redactate sub forma unor scrisori, cuprinzind 500-1.000 de cuvinte, vor fi expediate oficiilor postale judetene, pina la data de 15 ianuarie 2008, cu mentiunea "Pentru concursul epistolar". Desemnarea cistigatorilor fazelor judetene va avea loc la 1 februarie 2008, cind lucrarile primilor trei clasati din fiecare judet vor fi transmise spre selectie directiilor postale regionale. Primele trei locuri la faza nationala vor fi premiate in cadrul unei festivitati organizate pina la data de 30 aprilie 2008. Cea mai buna lucrare din Romania, insotita de traducerea in limba franceza sau engleza, va fi transmisa Biroului International al Uniunii Postale Universale, pina la 30 aprilie 2008. Dupa centralizarea lucrarilor primite de la administratiile postelor, acestea vor fi trimise la UNESCO - organismul care va desemna cistigatorii la nivel mondial. Pina la data de 9 octombrie 2008, cele mai bune trei lucrari vor primi, din partea Biroului International al Uniunii Postale Universale, medaliile de aur, argint si bronz, iar urmatoarelor cinci clasate li se vor acorda mentiuni speciale. Revista "Union Postale" va publica atit compozitia cistigatoare, cit si lista cuprinzind numele primilor clasati si titlurile epistolelor acestora.
Ziua Mondiala a Postei se serbeaza pe 9 octombrie, zi in care, acum 133 de ani, a fost infiintata, la Berna, Uniunea Postala Universala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu