Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posibila frauda la AP 241, in cercetarea Politiei

Comitetul de initiativa format in cadrul Asociatiei de Proprietari 241 unde exista suspiciuni de frauda de mai multe zeci de milioane de lei, a reusit in demersul sau de a schimba conducerea asociatiei. In cadrul sedintei extraordinare de duminica, 19 martie, la care au participat si reprezentanti din partea municipalitatii si Politiei de Proximitate, proprietarii apartamentelor din scarile I, II si IV ale blocului E1, din cartierul Viziru III, au numit noua conducere a asociatiei. De asemenea, ei au decis ca este necesara efectuarea unei expertize contabile la asociatie pentru a stabili in mod clar valoarea prejudiciului creat de fosta conducere, precum si responsabilitati precise in ceea ce priveste vina producerii acestuia. Important de mentionat este ca acest caz va fi cercetat si de Politie sesizata cu privire la neregulile savirsite de fosta conducere a AP 241.
Suspiciunile in ceea ce priveste corectitudinea fostei conduceri au aparut dupa ce un contabil autorizat a efectuat o verificare financiar-contabila a asociatiei, necesara in contextul separarii din cadrul acestei AP a apartamentelor situate in scara III a imobilului si constituirea lor intr-o asociatie separata: AP nr. 744. Din concluziile controlului efectuat de catre contabilul autorizat rezulta ca a fost creat un prejudiciu in valoare de 195 milioane lei vechi si apare si o diferenta cu titlul de cheltuieli nerepartizate, in valoare de aproximativ 150 milioane lei. De mentionat este ca actele contabile ale asociatiei 241 au putut fi verificate de contabilul autorizat abia dupa punerea in aplicare cu ajutorul unui executor a unei hotariri judecatoresti in acest sens si, mai grav, ca o parte din documente erau deteriorate sau distruse, fapt ce a necesitat reconstituirea datelor dupa fisele de debit ale locatarilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii