Mergi la conţinutul principal

Portocalele şi produsele alimentare pentru copii, luate în colimator de DSVSA Brăila

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila efectuează o amplă acţiune de control în unităţile care depozitează şi/sau comercializează portocale şi alimente pentru copii. Acţiunea a fost determinată de situaţia din judeţul Argeş, unde mai mulţi bebeluşi au contactat o boală care le afectează funcţiile renale. Câţiva copii au fost trimişi la spitalele de specialitate din Bucureşti, unde au fost supuşi unor tratamente intensive. Din păcate, au fost cazuri când micuţii au pierdut lupta cu boala, medicii văzându-se obligaţi să declare decesul. Încă nu s-a stabilit cu exactitate ce i-a îmbolnăvit pe acei copii, printre variantele vehiculate numărându-se posibilitatea ca aceştia să fi consumat portocale infestate cu pesticide. 

În acest context, inspectorii DSVSA Brăila au intensificat controalele pe care le făceau în mod curent în magazinele alimentare de pe raza municipiului, focusându-se în special pe produsele alimentare pentru copii şi pe loturile de portocale existente la vânzare. Începând de luni, 15 februarie, s-au prelevat probe care vor fi analizate pe plan local, la laboratorul DSVSA Brăila, ce este acreditat la nivel naţional pentru astfel de analize. Primele probe au intrat în laborator în dimineaţa zilei de marţi, 16 februarie, iar rezultatele vor veni după minim cinci zile, deci undeva la începutul săptămânii viitoare.
"Probele se iau în funcţie de analiza de risc. De exemplu, dacă se depistează neconcordanţe între documentele însoţitoare ale mărfii şi ceea ce scrie pe ambalaj, atunci considerăm că este cazul ca produsul în cauză să fie supus analizelor de laborator şi se prelevează probele necesare. Depistarea unor astfel de neconcordanţe duce automat şi la aplicarea unor sancţiuni contravenţionale încadrate între 6.000 şi 12.000 lei. De la începutul săptămânii viitoare, când vom avea primele rezultate ale analizelor, vom face publice concluziile acestor controale", ne-a declarat Niţă Caragaţă, directorul executiv adjunct al DSVSA Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro