Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pompierii braileni si-au serbat ziua fara fast

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila a celebrat, ieri, Ziua Pompierilor din Romania, printr-un ceremonial in cadrul caruia s-au citit mesajele de felicitare trimise de esaloanele superioare ale inspectoratului, de primul ministru si de presedintele tarii. Totodata, cei 53 de subofiteri incadrati in urma concursului organizat in august au depus juramintul de credinta. Cu aceeasi ocazie, colonelul Florin Silvi, inspectorul sef al ISU "Dunarea", a informat presa locala ca, in primele 8 luni ale anului, s-a intervenit la 416 evenimente negative, dintre care 294 incendii, 45 actiuni de protectie civila-dezastre, 43 actiuni de asistenta persoane, 23 alte misiuni si 11 descarcerari la accidente rutiere. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, numarul interventiilor este mult mai mare, crescind de la 281, in 2006, la 416, in 2007. Principala cauza de producere a incendiilor a fost fumatul neglijent. De vina au mai fost, in ordine descrescatoare, instalatiile si aparatele electrice defecte, improvizate sau amplasate necorespunzator, focul in aer liber lasat nesupravegheat, sobele si cosurile de fum defecte sau necuratate, actiunile intentionate, scaparile de gaze combustibile, jocul copiilor cu focul.
Conducerea inspectoratului a anuntat ca se afla in plina derulare organizarea concursului pentru completarea schemei de incadrare cu subofiteri dupa ce, luna trecuta, din 188 locuri scoase la concurs, s-au ocupat doar 53. De asemenea, zilele urmatoare, vor incepe inscrierile pentru cele 12 posturi de ofiteri scoase la concurs de ISU "Dunarea" Braila.
Dupa ceremonialul si conferinta de presa organizate la sediul inspectoratului, ofiterii din structura de comanda au depus coroane de flori la mormintul eroului martir Ioan Martac, un pompier brailean care, acum 44 de ani, si-a sacrificat viata pentru a salva mai multi copii dintr-un incendiu. Flori au fost depuse si la mormintul colonelului Ion Dumitru, fostul inspector sef adjunct al ISU "Dunarea", decedat in urma cu citeva saptamini.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii