Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii vor iesi la pensie cu 5 ani mai tirziu

In curind, politistii care si-au desfasurat activitatea In conditii de munca speciale vor putea iesi la pensie de serviciu anticipata sau partial anticipata cu 5 ani mai tirziu fata de cum prevede, la ora actuala, Legea 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor. Ordonanta de Guvern care modifica actul normativ mai sus precizat a fost adoptata de Executiv in sedinta de saptamina trecuta. Aceasta masura a fost determinata de necesitatea adoptarii cadrului juridic care sa asigure reforma institutionala conform normelor europene. Totodata, prin aceasta crestere a virstei de pensionare a politistilor care si-au desfasurat activitatea In conditii speciale sau deosebite, se remediaza partial, sau pe termen scurt, deficitul de personal din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).
Pina acum, politistii puteau iesi la pensie la Implinirea virstei de 50 de ani barbatii si 45 de ani femeile, daca si-au desfasurat activitatea In conditii de munca deosebite cel putin 20 de ani efectiv, din care cel putin 10 ani ca politist sau militar. De asemenea, daca si-au desfasurat activitatea In conditii de munca speciale cel putin 15 ani efectiv, din care cel putin 10 ani ca politist sau militar, se puteau pensiona la Implinirea virstei de 45 de ani barbatii si 40 de ani femeile. "Cum e legea, asa vom face si noi. Deocamdata nu s-a plins nimeni ca este obosit, si in aceste conditii, intre 50 si 55 de ani vor iesi, intr-adevar, la pensie, politistii care sint bolnavi sau care isi deschid vreo afacere", a precizat comisar Fanel Arama, adjunct al sefului politiei brailene.
In cursul acestui an, s-au pensionat anticipat din MAI un numar de 2.400 de politisti, din care 1.700 au virste cuprinse Intre 45 si 50 de ani, fapt ce a contribuit la scaderea gradului de acoperire a functiilor din politie. Pensionarea anticipata da dreptul politistilor de a beneficia pentru fiecare an ramas pina la limita de virsta, de un ajutor egal cu doua salarii de baza nete.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii