Mergi la conţinutul principal

Politistii de proximitate sint cu ochii pe scoli

Pentru a preveni violenta in scoli, alaturi de politistii de proximitate care actioneaza la unitatile de invatamint situate in zona de competenta, va fi introdusa si o patrula auto din cadrul Biroului de Ordine Publica. Aceasta va actiona in incinta unei scoli, timp de un sfert de ora, dupa un orar care se va schimba zilnic. In acest mod politistii de la ordine publica ii vor putea lua prin surprindere pe cei care intra in scoala cu chef de scandal.
"Nu se va sti ora exacta cind patrula va actiona in zona unei unitati de invatamint, nu va fi in fiecare zi intre 10.00 si 10.15, de exemplu, ci se va schimba ora de la o zi la alta. Politistii de la Biroul de Ordine Publica vor intra in curtea scolii, vor vedea cine intra si cine iese, se vor face legitimari", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean, subinspector Jenel Sogor.
Oricum, potrivit legii, directorii unitatilor de invatamint au obligatia de a-si asigura paza proprie atit pe timp de zi, cit si noaptea. Totusi in unele scoli gardurile imprejmuitoare sint distruse pe anumite portiuni, ceea ce faciliteaza accesul persoanelor straine in incinta institutiei.
Printre organele competente care se ocupa de intarirea sigurantei in scoli se numara si politistii de proximitate care au obligatia de a coopera cu factorii responsabili din cadrul unitatilor de invatamint.
Astfel, pe linga actiunile zilnice, in cursul lunii septembrie, politistii din cadrul Compartimentului de Proximitate au participat la festivitatile de deschidere a noului an scolar la unitatile scolare din zonele de competenta, pentru a preveni producerea unor evenimente neplacute. De asemenea, potrivit bilantului intocmit pe luna trecuta, politistii de proximitate au rezolvat cererile primite din partea cetatenilor la punctele de consiliere situate in toate zonele din municipiu sau la audientele tinute de conducerea Inspectoratului de Politie. Nici asociatiile de proprietari nu au scapat de ochii politistilor de proximitate, acestia participind la sedinte si discutind cu presedintii despre problemele existente la nivelul fiecarei asociatii. In cazul in care problemele ridicate nu erau de competenta Politiei, administratorii au fost indrumati sa se adreseze institutiilor competente. Pentru a afla problemele cu care se confrunta cetatenii municipiului, politistii de proximitate au luat parte, saptaminal, si la audientele tinute de Primarul municipiului, Constantin Cibu, dupa care au facut informari catre institutiile abilitate sa rezolve doleantele cetatenilor.
La nivelul municipiului Braila actioneaza 10 politisti de proximitate, care au fost repartizati pe tot atitea zone

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu