Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii comunitari incep sa isi faca simtita prezenta

Incet dar sigur, politistii comunitari braileni incep sa isi faca simtita prezenta pe strazile si in pietele brailene. Dupa cum se arata intr-un comunicat de presa, incepind cu data de 6 decembrie, 5 politisti comunitari actioneaza, in colaborare cu cadre ale Politiei Municipiului Braila, in principalele piete agroalimentare si zonele adiacente, pentru mentinerea ordinii si linistii publice, combaterea actelor de comert ilicit, prevenirea furturilor si a altor fapte antisociale. Astfel, polistii comunitari au participat la efectuarea de controale la 91 societati comerciale, 72 producatori agricoli, 106 asociatii familiale, 123 persoane fizice. Au fost legitimate 302 persoane ale caror prezenta nu era justificata in zona si s-au aplicat, de catre lucratorii Politiei Municipiului, 91 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 3.270 RON (32 milioane de lei vechi), confiscindu-se bunuri in valoare de 560 RON (5,6 milioane de lei vechi). "Exemplificam echipa mixta formata din agent sef Victor Burlacu, de la Politia Municipiului Braila, si agentul de politie comunitara Costel Alexandru care, pe 7 decembrie, l-a depistat, in piata Apollo, pe Iulian Maricea, din Braila, ce comercializa cartofi fara a avea autorizatie. Respectivul a fost sanctionat contraventional cu amenda, conform Legii nr. 12/1990, si i s-au confiscat 338 kg de cartofi. Pe 10 decembrie, echipa mixta formata din agentul sef Marian Pribeagu si politistul comunitar Vasilica Moroianu, l-a depistat, in Piata Microhala, pe Marius Catalin Barbierul, care comercializa piine fara a fi autorizat in acest sens. A fost sanctionat si i s-au confiscat 88 de franzele. Aceeasi echipa l-a sanctionat cu amenda pe braileanul Sandu Benone si i-a confiscat doua ceasuri de mina, intrucit nu avea autorizatie de a comercializa astfel de bunuri", se arata in comunicatul de presa semnat de directorul executiv al Politiei Comunitare Braila, Alexandru Alexandru.
Tot din 6 decembrie, 20 de agenti de politie comunitara actioneaza, noaptea, in patrule mixte, cu cadre de la Politia Municipiului Braila. In timpul actiunilor comune, politistii comunitari au participat la legitimarea a 584 de persoane, la efectuarea a 132 de pinde in locurile favorabile comiterii de infractiuni, la destramarea a 10 grupuri de tineri predispusi la comiterea de fapte antisociale, la aplanarea a 8 stari conflictuale si la efectuarea a 5 perchezitii corporale asupra unor tineri, in vederea depistarii de eventuale arme albe pe care acestia le-ar fi putut avea asupra lor. In urma acestor actiuni, s-au aplicat 13 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.270 RON (12,7 milioane de lei vechi). "Exemplificam patrula mixta formata din agent de politie Nicu Mocanu si agentul de politie comunitara Mihnea Stoian care, in noaptea de 10 decembrie, a surprins in Piata Halelor, pe minorul de 14 ani Mihai M. Acesta, impreuna cu alti doi minori, a spart o taraba in care era depozitat usturoi. A fost prins si dus la Politia Municipiului, pentru cercetari", se mai arata in comunicatul semnat de directorul Alexandru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii