Mergi la conţinutul principal

Politicienii braileni se pregatesc de campanie electorala

La nivelul judetului Braila, majoritatea partidelor politice se vor implica, intr-un fel sau altul, in campania electorala pentru referendumul din data de 20 mai, care va decide daca Traian Basescu va mai ramine sau nu presedintele tarii. In timp ce PD, PLD si taranistii braileni se pregatesc sa intre intr-o campanie de sustinere a presedintelui suspendat, prin organizarea de mitinguri si intilniri cu cetatenii, reprezentantii locali ai PSD vor desfasura actiuni contra Basescu. PRM si PNL prefera sa nu se implice in nici un fel in aceasta campanie. Iata, insa, si declaratiile liderilor politici locali, pe tema posibilelor lor actiuni de campanie, din perioada urmatoare:
* Horia Vasioiu, presedinte PD: "Bineinteles ca ne vom implica in campania electorala pentru referendum, toata filiala locala a PD se va implica si eu in mod special, mai ales ca am responsabilitati in calitate de sef de organizatie. Vom face mitinguri, vom organiza discutii cu oamenii pentru a-i convinge ca Traian Basescu trebuie sa isi continue mandatul de presedinte."
* Dan Sabau, lider PLD: "La ora actuala, noi sintem intr-o campanie de structurare si dezvoltare a partidului. Cele sase judete pe care le am in grija vor avea obiective in acest sens. In buna parte aceste actiuni se suprapun cu aceasta campanie a lui Traian Basescu si cu efortul de a-si consolida imaginea de presedinte. Angrenam efortul de structura cu efortul de a spune celor cu care stam de vorba ca nu avem nevoie de un presedinte conventional. Astfel de presedinti ne-au adus in situatia in care sintem".
* Constantin Cibu, presedinte PNL: "Nu ne vom implica in nici un fel in campania electorala a lui Traian Basescu, nu vom organiza nici un miting, pro sau contra, nici o intilnire. Nu este in obiceiul nostru asa ceva, asistam doar".

"Acest circ nu ne preocupa"

* Aurel Simionescu, senator PSD: "Sigur ca ne implicam in campania electorala pentru referendum, dar in masura in care ne permite legea. Nu vom organiza mitinguri, dar ne vom intilni cu oamenii, vom purta discutii cu ei. De asemenea, la Adunarile generale ale partidului vom prezenta cetatenilor pozitia noastra ca partid. Dar la nivel de judet nu vom organiza manifestari de strada, probabil ca acestea se vor face la nivel national."
* Mihai Danut, presedintele Organizatiei Municipale PRM: "Din punctul nostru de vedere avem problemele noastre de partid, mult mai importante. Oricum toate demersurile sunt inutile fiindca legea este de asa natura incit daca la referendum se vor prezenta 50 plus unu, Basescu ramine presedinte. Nu sintem cu securea razboiului, desi unii asa privesc PRM-ul. La Braila vrem sa demonstram ca ne preocupa problemele orasului, prosperitatea. Nu organizam nici un fel de intilniri sau mitinguri. Acest circ care ne afecteaza pe toti nu ne preocupa, sint probleme mult mai importante la nivel local."
* Gheorghe Chiru, presedinte PNTCD Braila - "Eu am avut de la bun inceput o pozitie pe aceasta tema, care nu a coincis cu cea a partidului, motiv care a generat si demisia mea. Am aceeasi pozitie clara, pe care nu pot s-o transform in pozitia partidului, dar pot sa mi-o sustin, personal. Eu, impreuna cu colegii mei de la Braila, vom face campanie pro-Basescu, asa cum vom putea. Este o situatie absolut inimaginabila, este ca un buboi spart de natura FSN-isto-PDSR-isto- comunista, iar ce se intimpla este incredibil. Presedintele ales de popor a fost suspendat, a fost indepartat, chiar si temporar, de o coalitie sinistra, iar efectele vor fi mult mai proaste pentru tara, decit si-o pot imagina politicienii care au facut-o. Este o problema de bun-simt, PSD-ul nu poate sta in opozitie, desi a pierdut alegerile. In schimb, ei inventeaza tot felul de prostii si nu dau doi bani pe faptul ca vom fi taxati de cei care ne dau bani. Noi am facut acest pas in Europa, Basescu a avut contributia lui, este
presedintele pe mandatul caruia s-a finalizat integrarea, trebuia
respectat acest moment. Din cauza porcariilor facute de acesti
parlamentari, investitorii ne vor privi cu reticenta, in perioada
imediat urmatoare. Eu il voi sustine pe presedintele Basescu si voi vota contra suspendarii lui, iar colegii mei, din ceea ce am discutat cu ei, sint 100% alaturi de mine. Noi consideram ca acuzatiile care i-au fost aduse si cu care s-a motivat suspendarea sint false si penibile".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu