"M-a surprins un pic procentul PSD, mă aşteptam să fie un pic mai mare", este a doua declaraţie amuzantă a liderului PNL. Să fim serioşi! 38% reprezintă un scor bun şi realist. La cât visa Boboc să ajungă PSD-ul în sondajul lui, la 50%? Faptul că eşti în vârful puterii locale poate fi un avantaj, dar în aceeaşi măsură poate fi şi un dezavantaj, astfel că, repet, 38% nu este de lepădat.
"La CJ nu stăm rău, în sensul în care candidatul USL (PSD-istul Gheorghe Bunea Stancu - n.r.), aşa cum a fost el desemnat azi, e la 38%, iar următorul de la PDL e pe undeva la 10. Zic că nu stăm rău pentru că scorul, pentru mine, nu e îmbucurător, şi zic eu că sunt acolo nişte mici riscuri pe care trebuie să le eliminăm", este a treia afirmaţie criticabilă din discursul preşedintelui PNL Brăila. Sigur, este de notorietate "simpatia" de care se bucură Stancu în faţa lui Boboc şi invers, dar zău că nu înţeleg ce beneficiu a adus USL-ului această "sinceritate" în faţa presei. Iar fraza aia, cu "micile riscuri" care trebuie eliminate, oare la ce sau mai degrabă la cine o fi făcând referire? O fi vorba despre Dumitriu sau Diacomatu? Şi la ce metode de eliminare s-o fi gândit Boboc? Vreun colegiu pentru Dumitriu şi prefectura pentru Diacomatu? Cert este că subiectul care chiar merita o abordare fermă a fost tratat cam neserios, după părerea mea. Mă refer la ţinta liberalilor de a pune mâna pe 15 primării. Păi, când ţi-ai propus un asemenea target - imposibil de atins, fie vorba-ntre noi -, nu poţi să ieşi în faţa ziariştilor fără un răspuns clar la întrebarea: PSD-ul e de acord?
În fine, eu cred că nu analizând sondaje câştigă teren liberalii în faţa propriului electorat. Alegătorii de dreapta, atât câţi au mai rămas în Brăila, vor să audă idei de dreapta. Şi nu doar să le audă! Vor să le vadă puse în practică pentru că PNL Brăila ARE un viceprimar, ARE un vicepreşedinte CJ, ARE reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean, are consilieri locali şi judeţeni. Acele persoane ar trebui să-şi pună ştampila de liberali în funcţiile pe care le ocupă şi să comunice, să spună ce gândesc, ce iniţiative au avut, dacă au avut, bineînţeles. Altminteri, îmi pare rău s-o spun, dar genul acesta de conferinţe de presă seamănă cu "adunările" din faţa blocurilor, cu singura diferenţă că nu se-njură şi nu se sparg seminţe.