Mergi la conţinutul principal

Politici si servicii de sanatate pentru femeile defavorizate

Ieri, a avut loc intilnirea de lucru a Grupului Local de Coordonare (GLC) din cadrul Proiectului “Initiativa pentru Sanatatea Familiei in Romania” componenta URBAN in municipiul Braila. Scopul parteneriatului incheiat intre 12 institutii publice si organizatii nonguvernamentale este de preintimpinare a riscurilor avortului, de prezentare a metodelor contraceptive moderne, gasirea unor solutii de ameliorare a manifestarilor menopauzei, de depistare la timp a cancerului de col uterin si de prevenire a infectiilor cu transmitere sexuala. Grupurile tinta, identificate de Directia de Asistenta Sociala le constituie femeile cu virste cuprinse intre 16 - 51 ani, care provin din medii defavorizate. "Important este sa se realizeze feed-back-ul, in sensul ca informatiile transmise sa ajunga la beneficiarele proiectului nostru, iar acestea, in consecinta, sa mearga la cabinetele medicale" a declarat directorul Directiei de Asistenta Sociala, Anisoara Satnoianu.
Beneficiarele proiectului sint femei care nu au un loc de munca (casnice), somere si beneficiare de ajutor social. Pentru acestea, consultatiile si contraceptivele acordate prin cabinetele de planificare familiala sint gratuite.
Totodata, intilnirea a avut ca scop evaluarea nevoilor de formare a celor implicati in derularea proiectului, pentru aceasta Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate urmind sa organizeze, in perioada septembrie - octombrie 2006, un curs prin care sa fie sporita capacitatea tehnica si manageriala a autoritatilor de la nivel judetean, in contextul noului cadru legislativ de descentralizare si adaptarii serviciilor de sanatate la nevoile locale. Totodata, se va urmari cresterea implicarii liderilor comunitatii locale si a personalului din serviciile sociale pentru grupurile dezavantajate in promovarea unui comportament sexual responsabil, precum si a utilizarii serviciilor de sanatate a reproducerii existente.
Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Braila, dr. Lucica Scutaru, a subliniat ca institutia pe care o reprezinta este un "beneficiar" al acestei activitati deoarece, prin tematica abordata, se reduce numarul de avorturi, ajungindu-se la la un comportament sexual controlat. "Noi punem medici specialisti la dispozitie, care devin formatori, ducind mesajul la cei pe care ii au in grija" a declarat directorul Lucica Scutaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro