Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polita RCA devine informatie publica

In curind, soferii vor putea verifica, pe Internet, in cazul in care au avut un accident, daca si la ce companie de asigurari are RCA celalalt autovehicul implicat in coliziune, precum si daca propria masina figureaza ca asigurata, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Adresa la care proprietarii de autovehicule vor putea face interogarea este cea a bazei de date comune realizate de CSA si Politie: http://cedam.csa-isc.ro
Verificarea pe Internet se va face dupa numarul de inmatriculare sau seria de caroserie. Cetateanul care doreste sa verifice daca are asigurare trebuie sa introduca numarul de inmatriculare al masinii sau seria caroseriei. Trebuie stiut faptul ca acestea se scriu fara spatii si fara majuscule. De exemplu, "BR-01-ABC" se introduce ca "br01abc". De asemenea, calculatorul mai cere sa completati si data producerii accidentului. Aceasta este data la care se verifica existenta unei polite RCA pentru vehiculul solicitat.
Despre cei care nu exista in baza de date, rezulta teoretic ca nu au asigurare. Daca au totusi asigurare, dar nu se regasesc in baza de date, atunci au obligatia sa anunte firma de asigurari unde au facut aceasta asigurare.
La verificarea pe Internet, pe polita nu va aparea numele soferului, ci doar societatea de asigurare la care a fost incheiata polita. Intr-o prima faza, aceasta baza va fi verificata de Ministerul Administratiei si Internelor, care va compara baza sa de date cu masinile existente cu baza de date a politelor de asigurare incheiate. Cei care nu vor fi gasiti vor fi instiintati de politie ca, in termen de trei luni, sint obligati sa incheie polita RCA. Daca totusi au aceasta polita, dar nu sint in baza de date (din greseala), atunci vor trebui sa anunte imediat firma de asigurari.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii