Mergi la conţinutul principal

Polițiștii au confiscat 390 kg de materiale pirotehnice

* în ziua de 24 decembrie, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat materialelele pirotehnice după ce au desfășurat patru percheziții, la domiciliile a patru brăileni din municipiu

 

De Crăciun, pocnitorile au bubuit în mai multe zone din municipiu, însă și polițiștii au fost în acțiune și cu confiscat aproape 400 kg de materiale pirotehnice.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în ziua de 24 decembrie, adică în Ajun de Crăciun, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au confiscat  aproximativ 390 kg de materiale pirotehnice, în valoare de peste 50.000 lei. Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat patru percheziții, la domiciliile a patru brăileni, cu vârstele cuprinse între 31 de ani și 59 de ani, toți din municipiu.

Potrivit legii, persoanele fizice nu au dreptul să dețină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice dacă nu fac dovada calității de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat și nu reprezintă o persoană juridică autorizată și înregistrată conform prevederilor legale.

După cum arată polițiștii, se interzice folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situații: între orele 24.00 și 6.00, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale; la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri; la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;  la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane; la o distanță mai mică de 500 m de păduri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro