Poliţist brăilean, traficant de droguri | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Poliţist brăilean, traficant de droguri

Încadrat la Postul de Poliţie Drăguşeni, din judeţul Galaţi, dar originar din Brăila, agentul de poliţie George Sorin Tudorică a fost arestat, ieri, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Brăila, împreună cu un alt suspect, Marian Vlad, pentru implicare în traficul de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse psihoactive, denumite generic "etnobotanice". Ancheta pentru destructurarea reţelei de traficanţi de droguri a fost efectuată de procurorii DIICOT Brăila, împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Galaţi şi SCCO Brăila.
Potrivit comunicatului DIICOT Bucureşti, dat publicităţii ieri dimineaţă, începând cu luna iulie 2103, agentul de poliţie şi alţi trei suspecţi "au desfăşurat activităţi de procurare, depozitare şi vânzare pe raza municipiului Brăila a unor cantităţi de droguri de risc şi de mare risc. Drogurile erau primite prin intermediul Poştei Române de către agentul de poliţie şi predate celorlalte persoane, care le distribuiau către consumatori".
Procurorii precizează că marţi, 9 decembrie 2014, s-a realizat prinderea în flagrant a unuia dintre suspecţi (cel mai probabil poliţistul Tudorică), după ce acesta ridicase de la poştă un colet conţinând droguri. Ieri dimineaţă, erau în desfăşurare nu mai puţin de şapte percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Brăila şi Galaţi, la locuinţele celor patru suspecţi.
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila au beneficiat de sprijinul următoarelor instituţii, potrivit competenţelor legale: Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Brăila (SIPI) şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila - Serviciul Acţiuni Speciale (SAS).

Patru colete comandate din Spania

Absolvent al Liceului "Mihail Sebastian" din Brăila, George Sorin Tudorică, poliţistul devenit, din motive numai de el ştiute, traficant de droguri, a terminat Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" de la Câmpina (promoţia 2013), fiind repartizat ulterior la Postul de Poliţie Drăguşeni, aparţinând de Secţia 5 de Poliţie Rurală Rădeşti (IPJ Galaţi).
Surse din cadrul anchetei ne-au precizat că, din cei patru tineri implicaţi, doi au fost reţinuţi cu ocazia flagrantului din 9 decembrie. Este vorba de poliţistul George Sorin Tudorică şi prietenul acestuia, Marian Vlad, angajat al unei firme de pază. Practic, poliţistul comanda coletele cu etnobotanice şi cu plicuri în care se aflau prafuri din categoria drogurilor de mare risc (droguri sintetice), prin intermediul unui site şi tot prin intermediul acestuia efectua şi plata. Din precauţie, comanda era făcută pe numele lui Marian Vlad, care primea efectiv coletele şi i le dădea poliţistului Tudorică.
Drogurile şi produsele psihoactive (etnobotanicele) erau livrate prin colet din Spania. Din iulie şi până acum, membrii reţelei de traficanţi din care făcea parte agentul George Tudorică au intrat în posesia a patru colete cu astfel de droguri. În momentul organizării flagrantului, pe 9 decembrie, poliţistul tocmai ridicase de la poştă ultimul colet, în care se aflau 100 de grame de etnobotanice şi trei plicuri cu prafuri sintetice, încadrate în categoria drogurilor de mare risc. "Ca să nu-i apară numele, poliţistul îl folosea pe tânărul respectiv", ne-au precizat sursele de mai sus.
După organizarea flagrantului pentru prinderea poliţistului George Sorin Tudorică şi a complicelui Marian Vlad, angajat al unei firme de pază din Brăila, audierile s-au prelungit toată noaptea de 9/10 decembrie. Ieri, în jurul orei 14:00. cei doi traficanţi de droguri reţinuţi de procurorii DIICOT au fost prezentaţi instanţei Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă. George Sorin Tudorică şi Marian Vlad au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru introducerea în ţară de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse psihoactive (etnobotanice). În acelaşi dosar penal, mai sunt cercetaţi, în stare de libertate, alţi doi tineri suspecţi. Poliţistul şi celălalt arestat pot formula contestaţie împotriva măsurii arestării preventive în termen de 48 de ore.

Brăila, raiul traficanţilor de droguri

Ultimii traficanţi de droguri "vânaţi" de procurorii DIICOT Brăila au fost condamnaţi "la foc automat" după ce, la începutul lunii septembrie 2014, au adus în satul Chichineţu, comuna Ciocile, 350 de grame de cannabis, drogurile fiind ascunse într-un termos. Şeful grupării de traficanţi, Gheorghe Văduva-Micu, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar cei doi complici, Marian Micu şi Florin Cristian Manciu, au primit câte 1 an şi 6 luni, cu suspendare condiţionată, urmând să presteze câte 90 de zile de muncă folosul comunităţii. Drogurile proveneau de la un traficant albanez din capitala Greciei, Atena.
Tribunalul Brăila i-a condamnat, de asemenea, pe şase tineri brăileni la pedepse de 2 respectiv 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, fiind obligaţi să presteze câte 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru trafic de droguri de risc. Aceştia acţionau în cartierele Viziru şi Obor, iar tranzacţiile cu droguri se făceau pe faţă, în Piaţa Halelor. Pentru o doză de haşiş, clientul plătea de la 50 până la 100 de lei.
În octombrie a.c., procurorii DIICOT Brăila au sesizat instanţa de judecată, după ce au probat implicarea a trei societăţi comerciale de tip "întreprindere individuală" în traficul de droguri de mare risc şi cu produse psihoactive. Capul reţelei, George Andrei, aproviziona magazinele cu etnobotanice prin intermediul unei firme de curierat rapid, iar drogurile erau prezentate drept "afrodisiace" sau "produse pentru curăţat". Cinci inşi, în frunte cu George Andrei, inclusiv trei administratori de firmă, au fost trimişi în judecată. "Efectele acestor substanţe sunt similare cu ale drogurilor, în unele cazuri mai severe", precizau atunci procurorii DIICOT, referindu-se la etnobotanice. Reamintim că, în perioada 2011 - 2012, peste 100 de tineri şi minori s-au prezentat la UPU datorită intoxicaţiei cu etnobotanice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro