Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii nu îi lasă pe elevi să îşi facă de cap

Poliţiştii au continuat întâlnirile cu elevii, iniţiate în cadrul Planului de acţiune privind prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în incinta şi zona adiacentă şcolilor. Liceenii de la Măxineni au stat faţă în faţă cu oamenii în uniformă, care i-au învăţat cum să se ferească de sfera infracţională.
Astfel, în ziua de 12 mai, lucrătorii de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au făcut o vizită la Liceul Tehnologic "Matei Basarab", din comuna brăileană Măxineni. Sesiunile de informare s-au adresat, pe de o parte, elevilor de liceu, iar, pe de altă parte, copiilor din ciclul gimnazial. "Alături de informaţii şi recomandări, elevii de liceu au dezbătut aspecte privind violenţa - cauze şi consecinţe - pe grupuri de lucru, accentul fiind pus pe modalitatea de soluţionare. Elevilor de gimnaziu le-au fost explicate principalele tipuri de infracţiuni, ale căror victime pot deveni la vârsta aceasta (lovirea şi alte violenţe, furtul, tâlhăria, ameninţarea, distrugerea, hărţuirea), precum şi cum trebuie să procedeze atunci când se află într-o astfel de situaţie", a precizat agent şef adj. Camelia Bucur din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În cadrul întâlnirilor au fost prezentate şi filmele tematice "Cheia e la tine - delincvenţa juvenilă" şi "Libertate sau delincvenţă", prin care elevii au înţeles că responsabilitatea propriei alegeri aparţine fiecăruia dintre ei, iar drumul pe care fiecare merge în viaţă este influenţat de alegerile pe care le fac.
Activităţile în şcoli continuă, poliţiştii având programate întâlniri cu elevii Colegiului Tehnic "C.D.Neniţescu", Liceului Tehnologic "Gh.K. Constantinescu" şi Şcolii Gimnaziale "Nedelcu Chercea", din municipiul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro