Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii locali brăileni se şcolesc la centre de pregătire ale MAI

Efectivul poliţiştilor locali brăileni este diminuat considerabil în perioada aceasta, dat fiind că 30, din totalul de 160 de agenţi, participă la cursuri de formare profesională, în instituţii de învăţământ din structura Ministerului de Interne. "Inevitabil, activitatea instituţiei este afectată de lipsa acestor agenţi. Legea Poliţiei Locale nr. 155 din 2010 ne obligă, însă, să avem angajaţi doar agenţi care trec prin aceste cursuri. În 2015 expiră termenul până la care pot fi urmate cursurile respective. Agenţii care nu obţin diplomele respective în termen de cinci ani de la apariţia Legii 155 trebuie să părăsească sistemul. Până acum, noi am trimis câteva serii de agenţi la cursuri de specializare cu durata de trei luni. Seria actuală este penultima. Vom mai avea o serie în primăvara anului viitor, după care putem spune că toţi agenţii din cadrul instituţiei au absolvit cursurile obligatorii prevăzute de Legea 155. Vom fi printre primele instituţii ale Poliţiei Locale din ţară care finalizează acest aspect", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Poliţiei Locale Brăila.
Instituţia brăileană colaborează, pentru specializarea agenţilor, cu Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina şi Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro