Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii de frontieră brăileni i-au “călcat” pe contrabandiştii şi braconierii din Tulcea

• în urma unor percheziţii dispuse de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, au fost găsite, la domiciliile a doi suspecţi şi la o fermă administrată de unul dintre aceştia, mii de ţigări de contrabandă, unelte de pescuit folosite fără autorizaţie, precum şi un tractor posibil furat din Germania

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor, în urma desfăşurării unor percheziţii domiciliare la imobilele a două persoane şi la punctul de lucru al unei ferme de pe raza judeţului Tulcea, un tractor, aproximativ 12.000 ţigarete de contrabandă şi mai multe unelte de pescuit interzise la deţinere.

Astfel, marţi, 21 noiembrie, în continuarea efectuării cercetărilor într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, poliţişti de frontieră brăileni au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Tulcea, la domiciliile cetăţenilor români C.B. şi B.C., precum şi la punctul de lucru al fermei a cărui administrator este C.B..

După cum se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, percheziţiile au fost efectuate în baza mandatelor emise de Judecătoria Brăila. Au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 11.960 ţigarete de contrabandă, de diferite mărci, în valoare totală de 5.504 lei, cinci plase de pescuit de tip monofilament, patru plase de pescuit din aţă şi o plasă din nylon în patru fire, toate în valoare de 400 lei.

“Ca urmare a verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră brăileni au constatat că uneltele de pescuit aparţin numitului V.P., muncitor zilier la ferma respectivă, acesta nedeţinând acte de provenienţă pentru uneltele din plasă şi folosindu-le la pescuit, deşi nu deţinea autorizaţie de pescuit comercial pentru anul în curs. Totodată, în vederea stabilirii situaţiei juridice şi a identificării  seriei de şasiu reale, a fost indisponibilizat un tractor marca Deutz-Fahr, care avea poansonată pe o plăcuţă metalică amplasată în cabină, pe consola centrală, o serie de şasiu ce aparţine unui tractor, aceeaşi marcă, ce se află la proprietar în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări pe numele lui C.B., sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar pe numele lui V.P. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, ne-au informat poliţiştii de frontieră.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro