Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poetul brailean Valeriu Mititelu, rasplatit cu numeroase premii nationale

La sfirsitul lunii mai au avut loc mai multe concursuri nationale de literatura, iar creatia poetului brailean Valeriu Mititelu a fost rasplatita cu numerose premii. La concursul national "Zilele poeziei", desfasurat la Slatina, judetul Olt, aflat la editia a XV-a, Valeriu Mititelu a obtinut Marele Premiu "Ion Minulescu". Presedintele juriului a fost Radu Carneci. Premiul I la Festivalul National de Literatura "Tudor Arghezi", aflat la editia a XXVI-a, a fost obtinut tot de Valeriu Mititelu, pentru un grupaj de poezii, de aceasta data presedintele juriului fiind poeta Constanta Buzea. La Festialul de poezie "Lauda visului", de la Reghin, a obtinut din nou premiul I pentru un grupaj de poezii.
Valeriu Mititelu scrie poezii de mai multi ani, insa de trei-patru ani participa la competitii, iar calitatea acestora a fost apreciata. Scrie poezie pentru ca o simte mai aproape de sulfetul sau, insa in ultimul timp este tentat sa incerce si dramaturgia, un gen in care simte ca are multe de spus. Ii place foarte mult poezia moderna germana, iar dintre autorii romani cel mai mult ii admira pe Gelu Naum si Cartarescu. "Nu se poate trai din poezie, nimeni nu a facut-o. Eu scriu poezia pentru mine si se intimpla ca este apreciata si de altii. Am intentia sa-mi string poeziile in volum, dar nu se poate trai din publicarea poeziei. Poeziile premiate au ca tema viata si moartea si sint mai obraznice. Au fost pudibonzi care le-au refuzat, insa eu am crezut in ele si am avut dreptate. Cred ca viata si moartea este un subiect inepuizabil", a spus poetul Valeriu Mititelu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii