Mergi la conţinutul principal

Poştaşii brăileni fac grevă japoneză

Angajaţii tuturor oficiilor poştale din Brăila vor fi în grevă japoneză astăzi, miercuri, 13 mai. Astfel, ei vor respecta programul normal de lucru, însă vor purta o banderolă albă, în semn de protest faţă de atitudinea conducerii companiei. Reprezentanţi ai poştaşilor din toată ţara au protestat zilele trecute în faţa Guvernului, însă revendicările nu le-au fost satisfăcute. Drept urmare, pe 13 mai au programat o grevă japoneză în toată ţara, iar dacă în continuare nu le vor fi luate în seamă cererile, pe 19 mai toţi liderii judeţeni de sindicat vor intra în greva foamei. Ulterior, s-ar putea ajunge la o grevă generală.
Filiala Brăila a Biroului Permanent al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România ne-a adus la cunoştinţă principalele trei revendicări ale poştaşilor. Aceştia vor angajarea imediată a personalului necesar pe posturile vacante din operaţional - factori poştali, agenţi poştali, oficianţi şi lucrători în tranzit. Se mai solicită acordarea unei creşteri salariale cu 20%, egală cu echivalentul inflaţiei, în sumă fixă, tuturor salariaţilor, începând din 1 iunie a.c., şi respectarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă.
"Vom face tot posibilul ca pensionarii să nu aibă de suferit din cauza calendarului de proteste", dau asigurări sindicaliştii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro