Mergi la conţinutul principal

Plombe de campanie

Deşi pare anostă şi e privită cu o mare doză de dezinteres de o bună parte a populaţiei, actuala campanie electorală are un mare merit: a adus Brăilei o implicare fără precedent a Primăriei în astuparea gropilor din carosabil. Parcă niciodată nu au fost străzile brăilene mai plombate decât sunt la ora actuală. Chiar şi străzile secundare de prin cartiere au scăpat de gropile istorice care puneau la încercare, de ani de zile, capacitatea şoferilor de a face slalom printre obstacole. Cu greu mai găseşti, la ora actuală, o stradă din municipiul Brăila care să nu fi fost reparată prin plombări asfaltice. Dar, cum nimic nu este perfect pe lumea asta, şi cu atât mai mult în Brăila zilelor noastre, autorităţilor locale le-au cam scăpat din vedere anumite locuri, unde încă tronează nişte gropi numai bune de rupt maşina în două.
De exemplu, strada Cometei, din cartierul Vidin, pare a fi un fel de Cenuşăreasă a străzilor din municipiu. De ani, aceasta n-a fost prinsă în nicio campanie de plombări asfaltice, iar găurile din carosabil s-au tot lărgit şi lungit, încât nu mai pot fi ocolite nici de cei mai capabili şoferi.
Un alt exemplu este de găsit pe Str. Mircea Mălăeru, la capătul căreia s-a inaugurat, în urmă cu două zile, un prea frumos sens giratoriu făcut din balize din plastic. Giratoriul are menirea să fluidizeze circulaţia, dar ce te faci cu ditamai groapa care zace de câteva luni în asfaltul străzii Mălăeru, la vreo sută de metri de intersecţia cu şoseaua dig Brăila - Galaţi? Şoferii neatenţi care iau în plin această gaură au toate şansele să îşi nenorocească maşinile.
La fel de periculoasă este şi o groapă care tronează de pe la începutul verii pe fosta Şosea Naţională Veche, actuala strada Rândunicii.
În rest, prin oraş sunt multe plombe care au eliminat gropile din asfalt, dar la fel de multe capace de canalizare care nu au fost ridicate la nivelul carosabilului, astfel că au acelaşi efect ca al clasicelor gropi, în caz că le iei cu vreo roată a maşinii. Un exemplu în acest sens găseşte oricine trece pe Calea Galaţi, prin zona Bisericii "Sf. Ioan", unde un capac de canalizare "căzut" în carosabil îi zdruncină serios pe participanţii la trafic care nu reuşesc să îl ocolească din timp.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro