Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Planul National de Dezvoltare 2007-2013 si Fondurile structurale"

In cursul zilei de ieri, in Sala Mare a Prefecturii Braila a avut loc seminarul de informare "Planul National de Dezvoltare 2007-2013 si Fondurile structurale", actiune organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si Ministerul Finantelor Publice, prin Autoritatea de Management pentru Cadrul de Sprijin Comunitar. La acest eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale, Camerelor de Comert, mediului academic, ONG-urilor, patronatelor, precum si reprezentanti ai firmelor de consultanta din Regiunea Sud-Est.
"In etapa actuala, mai precis pregatirea pentru accesarea Fondurilor Structurale, este necesara o consultare cu privire la tipurile de proiecte pe care Romania le va propune spre finantare Buxelles-ului, acesta fiind si scopul intilnirii de astazi, cu mentiunea ca au fost invitati si participa reprtezentanti ai ministerelor implicate pentru a aduce lamuriri cu privire la aceasta tema. Este importanta cunosterea cerintelor procesului de management al Fondurilor Structurale pentru a se asigura o rata de absorbtie maxima a fondurilor alocate tarii noastre si o utilizare cit mai eficienta", a declarat Luminita Mihailov, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est, adaugind ca suma alocata Romaniei pentru perioada 2007 - 2013 este de circa 17 miliarde euro. De asemenea, sursa citata a subliniat importanta consolidarii relatiilor intre partenerii implicati in implementarea fondurilor comunitare, pentru realizarea de proiecte viabile.
Principalele teme abordate in cadrul seminarului au vizat Instrumentele structurale ale Uniunii Europene, Planul National de Dezvoltare 2007-2013, Programul Operational Sectorial (POS) (Cresterea competitivitatii economice, Dezvoltarea regionala, Infrastructura de transport, Infrastructura de mediu, Dezvoltarea resurselor umane), Agricultura, dezvoltare rurala si pescuit. Aceste teme au fost sustinute de specialisti din cadrul Ministerului Integrarii Europene, Ministerului de Finante, Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, precum si ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.
Planul National de Dezvoltare este primul plan al Romaniei care va fundamenta accesul la Fondurile Structurale si de Coeziune ale UE, dupa data aderarii, in calitate de stat membru. Pe baza acestui plan se va negocia cu CE alocarea unei asistente nerambursabile pe perioada de programare 2007 - 2013.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii