Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piturca ii acorda un ultim avertisment atacantului Adrian Mutu

Selectionerul Victor Piturca a anuntat, vineri, intr-un comunicat, ca ii acorda un ultim avertisment atacantului Adrian Mutu si ca ii mareste amenda pe care i-a acordat-o pentru incidentele aparute in timpul turneului echipei nationale din Statele Unite.
"(...) Nu am aflat decit pe drumul de intoarcere in patrie despre incidentul provocat de el (n.r. - Adrian Mutu) in sala de mese a Hotelului Wyndham din Chicago, dupa jocul contra Columbiei, cind i-a amenintat (fie in gluma sau in serios) pe colegii mei din staff-ul tehnic cu “va dau afara pe toti”. Dupa jocul contra Irlandei de Nord hotarisem amendarea lui Adrian Mutu cu o suma confidentiala. Ca urmare a acestui din urma incident, am hotarit augmentarea amenzii, atentionindu-l, totodata, in mod public, ca acesta este ultimul avertisment pe care i-l dau inaintea debutului preliminariilor Euro 2008", a precizat Piturca.
Selectionerul Victor Piturca a avut, simbata trecuta, o disputa cu atacantul Adrian Mutu, in timpul meciului Romania - Irlanda de Nord, din cadrul turneului din SUA. In partida disputata la Chicago, selectionerul i-a reprosat lui Mutu, trimis pe teren in minutul 46, ca tine prea mult mingea, iar fotbalistul formatiei Juventus i-a raspuns pe un ton nervos. Dupa meci, Piturca l-a scos din lot pe Mutu pentru ultima partida a turneului, cea cu reprezentativa Columbiei, amendindu-l cu o suma confidentiala.
Totodata, Victor Piturca, a precizat, vineri, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca a permis jucatorilor din echipa nationala sa bea "un pahar de bere sau de vin" si sa fumeze "in locurile special amenajate", recunoscind ca sint cazuri in care fotbalistii fumeaza de fata cu el.
"In ceea ce priveste chestiunea fumatului si a bauturii, este adevarat ca, personal, am permis celor care doresc sa fumeze, insa numai in locurile special amenajate, adica nu in camere sau in sala de mese. De altfel, exista cazuri in care putinii fumatori din lotul nostru fumeaza chiar de fata cu mine. Cit despre bautura, dupa incheierea turneului, aflindu-se in vacanta, jucatorii au avut acceptul meu sa bea un pahar de bere sau de vin pe aeroport sau in avion. Tin insa sa asigur pe toata lumea ca, de cind am preluat echipa nationala, nici un jucator nu si-a permis sa consume bauturi alcoolice in timpul cantonamentelor, exceptind, uneori, cite un pahar de vin la masa de seara dupa meci", spune Piturca in comunicat.
Piturca precizeaza ca, exceptind incidentul cu Adrian Mutu, toti componentii reprezentativei care au efectuat deplasarea in turneul din SUA s-au comportat, pe intreaga durata a deplasarii, intr-o maniera profesionista. "Ei au respectat cu strictete programul si cerintele impuse de mine si de colegii mei din staff-ul tehnic. Prin asta vreau sa includ si disciplina exemplara de care au dat dovada fotbalistii dincolo de Ocean", a conchis selectionerul.
Portarul echipei nationale, Bogdan Lobont, a fost surprins, la Chicago, fumind in spatele autocarului echipei nationale, in timpul turneului selectionatei Romaniei din Statele Unite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii