Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pichet al revolutionarilor la PSD, pentru excluderea lui Iliescu din partid

Un grup de membri ai Blocului National al Revolutionarilor (BNR) au pichetat, luni, pentru doua ore, sediul central al PSD, solicitind excluderea lui Ion Iliescu din PSD si scoaterea acestuia din viata publica.
Cei aproximativ 30 de protestatari au scandat lozinci si au afisat pancarte, pe care scria: "In '89 ne-am riscat viata si acum am ajuns ultimii cersetori!", "Petrisor, nu uita, Revolutia nu-i a ta!", "Cu Morar si cu Cutean o mai lalaim un an!", "Jos Iliescu!", "Iliescu a tras in noi dupa 22!", "Criminalul!", "Iliescu judecat pentru singele varsat!", "PSD egal PCR!", "PSD sa dispara!".
Reprezentantii BNR, in frunte cu Doru Maries, au anuntat ca vor picheta si marti sediul central al PSD, urmind ca miercuri sa organizeze un miting.
Dupa terminarea sedintei Biroului Permanent National (BPN) al PSD, presedintele formatiunii social-democrate, Mircea Geoana, a plecat pe jos de la sediul partidului, iar in strada a fost intimpinat de protestatari.
Acestia i-au spus lui Geoana ca Emil Cutean nu mai poate fi detine functia de presedinte al Comisiei parlamentare pentru revolutionari, avind in vedere ca acesta este cercetat de DNA.
Presedintele PSD a replicat ca aceste puncte de vedere i-au fost aduse la cunostinta de catre reprezentantii BNR intr-o intilnire care a avut loc la Parlament, "pe un ton complet necuviincios si extrem de violent".
In momentul in care presedintele BNR, Doru Maries, a inceput sa acuze PSD ca are "criminali" in structura sa, Geoana a intrerupt discutia, spunindu-le protestatarilor: "Daca mergeti pe acest gen de provocari, mergeti in alta parte".
"Sunt mihnit ca, dupa 16 ani, oameni care au creat diversiunea de dupa 22 decembrie, care au ucis ss care au confiscat idealurile Revolutiei, sint in PSD", le-a spus Maries jurnalistilor, dupa plecarea lui Geoana.
Maries a precizat ca protestatarii BNR au venit sa ii solicite liderului PSD "sa-l dea afara" din partid pe Ion Iliescu.
"Noi am venit sa-i cerem lui Geoana, ca presedinte de partid, sa-l dea afara pe Ion Iliescu din partid. Sa dispara din viata publica si sa mearga la Parchet, acolo unde ii este locul. Ion Iliescu a participat la diversiunea de dupa 22 decembrie, tragind in noi pentru a salva nomenclatura comunista. Azi, dupa 16 ani, vrea sa reorganizeze Marele Pol Social-Democrat. Probabil vrea sa faca Polul Jilava 2006", a afirmat liderul BNR.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii