Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piata Concordiei va fi retrocedata fostilor proprietari

Primarul municipiului, Constantin Cibu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a primit de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila decizia de scoatere de sub urmarire penala in cazul retrocedarii unei suprafete de teren din Piata Concordiei unor persoane fizice, mostenitoare ale fostului proprietar. Cibu s-a aratat deranjat de faptul ca mult timp a aparut pe prima pagina a ziarelor locale in urma unor declaratii date de unii "pseudojuristi" si de faptul ca Politia a inceput ancheta dupa un articol scris in presa, insa este multumit ca pina la urma justitia i-a dat dreptate. Primarul este suparat si pe prefectul Nicolae Mitroi care, in loc sa vegheze la aplicarea legii, a tergiversat punerea in posesie efectiva a fostilor proprietari prin atacarea in contencios a deciziei de retrocedare.
"Am primit de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila scoaterea de sub urmarirea penala a primarului si a secretarului Comisiei de aplicare a legii 247. Politia nu a gasit nici un motiv privind incalcarea legii. Inca o data asa zisii dinozauri ai Primariei si-au dovedit profesionalismul, iar dispozitia primarului de restituire ramine valabila, urmind ca cetatenii respectivi sa intre in posesie pina la sfirsitul lunii. M-a deranjat faptul, ca la momentul respectiv, am tinut prima pagina a ziarelor datorita unor declaratii ale unora pe care i-am calificat de atunci pseudojuristi, care nu se pricep si care nu au facut altceva decit sa creeze aceasta atmosfera de neincredere in institutia primarului care, vezi Doamne, face abuzuri", a spus Constantin Cibu.
Primarul a precizat ca i se pare normal ca fostilor proprietari sa li se restituie imobilele confiscate abuziv mai ales ca aceasta este o promisiune electorala a PNL-ului, iar cei care pun piedici in aplicarea legii vor plati, printre vinovati numarindu-se si prefectul judetului.
"Retrocedarea proprietatilor private cit si Legea 247 sint urmare a promisiunilor electorale ale Partidului National Liberal. Cei care impiedica, intr-un fel sau altul, blocheaza sau tergiverseaza sint pasibili de amenzi usturatoare, amenzi personale. Probabil ca domnul prefect va fi una din victimele care va primi o astfel de amenda. Dupa parerea mea prefectul Nicolae Mitroi a tergiversat punerea in posesie a proprietarilor terenului respectiv din Piata Concordiei", a precizat Cibu.
Primarul i-a acuzat si pe ziaristi ca fac afirmatii pe care nu le verifica din cauza aceasta el fiind pus intr-o situatie jenanta de a se prezenta la Politie si de a da tot felul de declaratii. Constantin Cibu este decis sa ii actioneze in instanta pentru calomnie pe toti cei "vinovati" mai ales ca mai exista trei plingeri penale la Parchet in alte cauze.
"Nu pot sa ii numesc pentru ca cei de la Politie au fost smecheri, s-au sesizat in urma unui articol din ziar, nu pot depune o plingere impotriva cuiva", a spus primarul.
Cei 1000 de metri patrati din Piata Concordiei vor intra in posesia proprietarilor pina la sfirsitul acestei luni. Dupa cum ne-a declarat Cibu, ei vor pastra acest spatiu ca piata si vor face investitii serioase in modernizarea pietei de legume, vor aduce tarabe noi si vor reduce taxa pentru inchirierea acestora.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii