Mergi la conţinutul principal

Pi, Pi, doamna Dăncilă! Mama ei de matematică!

Că mulţi politicieni ştiu doar adunarea, ne-am convins cu toţii!  Adunarea în buzunarele lor şi adunarea promisiunilor în buzunarele noastre. În fine! Marţi seară am stat agăţată de televizor să văd ce ne-a pregătit smiorcăita de Dăncilă care şi-a umplut gura în ultimul timp cu binele românilor pe care ea l-ar vrea, iar Iohannis, nu. Şi tot marţi seara am urmărit să vedem ce dezbatere ne-a pregătit staff-ul PNL, cu al lor Iohannis care a zâmbit în ultimul timp cât pentru o viaţă. Din punctul meu de vedere, chit că argumentele făcute publice de PNL şi Iohannis cu privire la refuzul unei dezbateri cu madam Dăncilă se referă la cât de nefrecventabil a ajuns PSD-ul în ultimii 3 - şi sunt de acord - specialiştii în comunicare ştiu că este de evitat o întâlnire televizată cu o persoană sub nivelul tău. Altfel spus, indiferent cât de neinstruită şi penibilă ar fi fost madam Dăncilă într-o confruntare cu Iohannis, tot i-ar fi folosit. Ăsta, de fapt, a fost şi motivul pentru care Ion Iliescu a refuzat o dezbatere cu Corneliu Vadim Tudor când cei doi au ajuns în turul 2. Sigur, Vadim Tudor era un om instruit şi cu vorbele sale “Sus Patria!Jos Mafia!” avea şanse mari să-l încalece pe Iliescu. Atunci, în 2000, a fost ok atitudinea lui Iliescu, acum, în 2019, nu. Păi, iertaţi-mă stimaţi social- democraţi de bună credinţă şi cu mintea întreagă, PSD-ul de azi este vizibil peremizat. Cu alde Codrin Ştefănescu, Cătălin “Mitralieră”, Gabriela Firea şi nu în ultimul rând Olguţa Vasilescu pentru care Iohannis este un viitor conducător de lagăr de concentrare în care urmează a fi înghesuiţi toţi pesediştii şi eventual gazaţi, direcţia este clară! Sau replica aia cum că un neamţ n-ar trebui să vorbească despre gazare, cu referire la acţiunea jandarmeriei din 10 august, cum vă sună acum, în 2019? Sau cum vă sună aberaţiile plângăcioasei Dăncilă cu privire la dictatura Iohannis, după ce ea a lăcrimat alături de Liviu Dragnea, pentru bieţii infractori din puşcării eliberaţi, de altfel, cu zecile de mii pe străzile patriei. Ce fel de ţară şi-a dorit Dăncilă alături de Dragnea? România infractorilor?

Repet, primii care ar trebui să n-o voteze pe această Dăncilă, sunt adevăraţii social-democraţi. Dintr-un partid atât de mare, care şi-a lăsat amprenta pe istoria post-decembristă, cu guverne notabile, este imposibil să nu mai fi rămas măcar o brumă de oameni deştepţi, de oameni care să priceapă că România are nevoie de o Stângă reformată. Ce caută foşti peremişti, scuipaţi de Vadim Tudor, mari lideri în partidul lui Iliescu?Hîm!

Revenind la dezbaterile de marţi seara, culmea penibilului a fost atinsă de madam Dăncilă când a fost întrebată care-i aria cercului. R pătrat, adică raza la pătrat, a dat-o în bară deşteapta de la Videle, inginera care cică a dat meditaţii la matematică, care cică a terminat ingineria cu nota 9, fiind gata să se ia la întrecere cu ziarista care i-a testat cunoştinţele. Mai mult, a continuat explicaţiile cum că în facultate, 3 ani din 5 se face matematică, şi c-o fi, şi c-o păţi. Nu. La inginerie se fac matematici speciale, analiză matematică superioară, geometrie analitică în primii 2 ani, din anul 3 se predau materiile de specialitate. Aria cercului, d-na Dăncilă, ţine de gimnaziu sau geometria plană din anii de liceu. Vă spune o persoană care iubeşte matematica şi a absolvit ingineria. Nu înţeleg de ce nu v-aţi asumat cinstit că aţi uitat formula. Deşi este limpede că n-aveţi pic de logică. Dacă vreodată în viaţa asta aţi ştiut matematică nu se putea să nu reţineţi că tot ce ţine de cerc conţine vestitul Pi. În partea cealaltă, la SNSPA, a fost întrebat şi Iohannis care-i aria cercului, după gafa Veoricăi. Profesorul de fizică a râs cu subînţeles. Mă rog! Eu aş fi preferat să ne spună formula.

În tot cazul, ce vreau să subliniez este că Viorica Dăncilă ca şi actualul PSD, cu liderii lui, nu or să-şi asume răspunderea. Nu au învăţat această lecţie atât de utilă, atât de reconfortantă, atât de aducătoare de voturi! Dacă deficitul bugetar va fi de peste 3% din PIB e vina actualului guvern Orban, nicidecum al guvernului Dăncilă. Şi tot aşa! Iată de ce, chiar dacă Iohannis n-o fi perfect - şi nu este - este incomparabil mai bun pentru România, în comparaţie cu Viorica Dăncilă care a fost şi a rămas o marionetă ieftină, o plângăcioasă, o mincinoasă, cel mai slab premier al României, cel mai slab preşedinte al PSD, o mamă denaturată care se foloseşte de fiul adoptat ca să smulgă lacrimi, o matematiciană care habar n-are aria cercului, o insă care ne-a băgat în rahat cu lumea arabă, dar şi cu evreii, ce să vă mai zic...Mai vreţi?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro