Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pestele de la cap se-mpute, si PSD, la fel!

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, acuza conducerea centrala a partidului, de tolerarea unor persoane si atitudini care fac rau imaginii PSD, si apreciaza ca acum este momentul curateniei generale, in aceasta formatiune politica. Stancu a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceasta curatenie trebuie inceputa de la virf, pentru ca acolo sint gravele probleme de imagine care au dus la scaderea increderii electoratului, in PSD. Liderul social-democrat a precizat ca aceste chestiuni au fost discutate si la recenta intilnire a presedintilor de organizatii judetene, cu conducerea centrala, de la Brasov, iar reprosurile au fost destule. Unul dintre ele s-a referit la lupta pentru putere, dusa la nivelul conducerii centrale, in care lideri importanti se saboteaza intre ei, isi fac propriile tabere, iar partidul are de suferit: "Toate organizatiile din judete au fost nemultumite de aceasta lupta de la centru, ea nefacind altceva decit sa aiba repercursiuni in teritoriu, asupra organizatiilor de baza. Cert este ca politica PSD nu a mers in acelasi sens cu Romania, a fost o politica de partid gresita. Nu asa trebuia abordat acest subiect.Trebuia sa pornim de jos, sa identificam problematica Romaniei, si dupa aceea sa ne facem un plan central coerent, orientat spre binele electoratului. Ne-am indepartat de agenda publica, de problemele cetateanului"

"Daca noi taiem niste crengi putrede din partid, vom putea sa ne relansam"

O alta problema a PSD este, potrivit lui Stancu, faptul ca presedintele Mircea Geoana nu are autoritatea necesara, pentru a se impune cu adevarat: "Noi i-am dat majoritatea voturilor lui Mircea Geoana, dar asta nu inseamna ca trebuie sa si conducem, in locul lui. Esti presedinte, trebuie sa-ti asumi raspunderea, trebuie sa iei masuri, cu echipa care a fost aleasa de Congres, chiar daca nu a fost cea pe care ti-ai dorit-o. PSD nu trebuie sa fie un partid de indivizi, ci o echipa, un partid unitar. Daca Adrian Nastase are partidul lui, daca Iliescu a inceput sa-si formeze iar partid, daca Geoana are si el, cel putin teoretic, sustinerea colegilor, atunci avem o problema. Noi am semnat la Brasov o declaratie in care ne exprimam sprijinul pentru conducerea actuala a partidului, dar daca ma intrebati pe mine, eu nu cred prea mult in acea declaratie, cred doar in ceea ce facem. Ideea este sa actionam in sensul celor scrise, si nu doar sa semnam niste declaratii. Nu poti sa obtii sprijinul tuturor organizatiilor judetene, dar daca 30-35 organizatii de acest fel sprijina conducerea actuala, cu siguranta aceasta se va intari.
O alta schimbare necesara, pentru intarirea democratiei in partid, este aceea a modului in care se iau deciziile. Stancu spune ca a trecut timpul in care ieseau la vot numai deciziile care-i conveneau lui Ion Iliescu sau Adrian Nastase: "Deciziile majore ale PSD, prin schimbarea statutului pentru viitorul congres extraordinar, trebuie luate de catre cei care au legitimitate, respectiv de catre presedintii de organizatii. Noi aveam un Comitet Executiv, format din presedintii respectivi, si mai erau inca vreo 50, iar scopul nu a fost altul decit acela de a obtine deciziile dorite de anumite persoane. Ca statutul, e clar, a fost facut pentru Iliescu si Nastase, nu este nici un dubiu. Ei, prin oamenii pe care-i impinsesera in acest Comitet Executiv, nu faceau altceva decit sa stapineasca votul, si sa treaca deciziile care le conveneau. Toti presedintii de organizatii au salutat aceasta masura, pentru a se termina cu tot felul de influente, de privilegii a unor grupuri din cadrul PSD. Am convingerea ca daca noi taiem niste crengi putrede din partid, dar nu doar niste crengute firave, ci si unele groase, solide, vom putea sa ne facem o alta imagine in rindul electoratului, si sa ne relansam, ca partid, pentru ca nu este normal ca, in aceasta perioada, cind pina si natura ne ajuta, si cind opozitia ar trebui sa creasca in sondaje, noi sa pierdem doua puncte, asa cum arata ultimele sondaje de opinie. Si asta, numai din cauza matusii Tamara! Daca actuala conducere centrala nu va avea curaj sa faca aceasta curatenie in partid, atunci ea va fi cu siguranta decapitata de liderii judeteni. Noi trebuie sa ne curatam, si sa o facem de la virf, pentru ca acolo sint problemele de imagine, nu in teritoriu. Este o vorba care spune ca pestele, de la cap se-mpute!"
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii