Mergi la conţinutul principal

Peste 700 de contestații depuse la BAC!

* cele mai multe, 272 cereri, au fost depuse pentru proba de Limba și literatura română * rezultatele finale se vor afișa vineri, 9 iulie

 

Mulți absolvenți de liceu din Brăila s-au arătat nemulțumiți de notele obținute la prima sesiunea a examenului de Bacalaureat și au depus contestații. Mai exact, din cei 1.604 candidați care au susținut examenul, 733 au cerut recorectarea lucrărilor. Așa cum ne-a transmis Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, cele mai multe contestații s-au depus pentru proba de Limba și literatura română – 272 cereri. La Matematică s-au depus 116 contestații, iar la Istorie 116 contestații. La proba la alegere a profilului și specializării statistica arată astfel: Biologie și anatomie – 58 contestații, Chimie – 20 contestații, Fizică – 11 contestații, Socio-umane – 45 contestații, Geografie – 37 contestații, Informatică – 18 contestații.

Lucrările sunt reevaluate în aceste zile, iar pe 9 iulie se vor publica notele finale.

Reamintim că înainte de contestații rata cumulată de promovare în județul Brăila (candidații din seria curentă plus seriile anterioare) este de 73,9%. Procentul este mai mare față de sesiunea iunie-iulie 2020 (71,4%). La examen s-au înscris să participe 1.680 candidați, iar la probe s-au prezentat 1.604 candidați și doar 1.186 au reușit să promoveze. Până la afișarea notelor finale există un singur candidat cu media 10, fiind vorba de Brian Cristian Beliciu, absolvent al Liceului de Arte “Hariclea Darclee”, profil Arta Actorului.

Precizăm că promovabilitatea în rândul candidaților din seria curentă este de 80,4%. Cu acest procent, înainte de contestații, județul Brăila se află pe locul 6 în topul de țară. Pe primul loc este județul Cluj - 84,1%, pe doi Galați - 82,8%, pe trei Iași - 81,9%, pe locul patru Sibiu - 81,1%, iar pe locul cinci județul Bacău - 81%.

Media minimă de promovare a examenului de Bacalaureat este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro