Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 600 de someri au participat la cursuri de formare profesionala

In acest an, 686 de someri au participat la cursuri de formare profesionala, organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila. Acestora li se mai adauga alte 355 de persoane, care au fost cuprinse la cursurile incepute la sfirsitul anului 2004 si care s-au incheiat in primele luni ale anului curent.
Pentru cei aproape 700 de someri au fost organizate cursuri in urmatoarele meserii: barman; confectioner-asamblor articole din textile; sudor electric; ospatar; bucatar; frizer; patiser; timplar universal; brutar; lucrator in cultura plantelor; lucrator in structuri pentru constructii; operator introducere, prelucrare, validare date; transator si carmangier. Din totalul participantilor, 192 provin din mediul rural, iar 97 sint romi. Acestor doua categorii li s-a acordat o atentie deosebita, deoarece ei se confrunta cu dificultati de integrare pe piata fortei de munca. Pentru romi au fost organizate programe speciale de formare profesionala si anume un curs de calificare in ocupatia de lucrator in structuri pentru constructii si altul pentru confectioner-asamblor articole din textile. Pentru persoanele din mediul rural se afla in derulare cursuri pentru lucrator in cultura plantelor, care se desfasoara in localitatile Zavoaia, Baraganu, Viziru, Gropeni si Tufesti. "Pina la sfirsitul anului vor mai fi cuprinse in programe de formare profesionala alte 28 de persoane, pentru a fi calificate in ocupatia de strungar. In ceea ce priveste activitatea de calificare/recalificare, precizam ca institutia noastra a facut plati in valoare de 290,77 mii lei (RON). Referitor la indicatorul «Cofinantare cursuri de formare profesionala», precizam ca s-a organizat a II-a selectie de oferte din acest an, in urma careia SC «Aker» SA va organiza cursuri de calificare pentru 140 dintre angajatii sai, platile urmind a fi decontate in primul trimestru al anului viitor", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Pe linga cursurile de formare profesionala, AJOFM Braila a desfasurat si activitati de informare si consiliere profesionala, beneficiarii acestora fiind somerii, persoanele cu handicap, persoanele eliberate din detentie, tinerii postinstitutionalizati si romii. Compartimentul de Informare si Consiliere privind Cariera a furnizat servicii unui numar de 956 de persoane, in urma carora 94,03% dintre beneficiari au fost cuprinsi la cursuri de formare profesionala, li s-a acordat consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau chiar au fost incadrati in munca. De asemenea, AJOFM Braila a organizat programul "De la scoala la viata profesionala, spre cariera", in cadrul caruia s-au acordat servicii de consiliere profesionala unui numar de 192 de elevi, din clasele terminale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii