Mergi la conţinutul principal

Peste 4.200 de fermieri vor primi subventii pentru zootehnie

Anul acesta, crescatorii de vaci, oi si capre vor beneficia, in baza Ordinului nr. 295/2007, de un sprijin financiar, conform schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic si in acord cu Reglementarile comunitare din domeniu. Ajutoarele financiare (al caror cuantum va fi stabilit ulterior, prin ordin al ministrului Agriculturii, in functie de numarul de animale pentru care se solicita sprijinul), se vor acorda, in cazul bovinelor, pe exploatatie, iar in cazul ovinelor si caprinelor, pe cap de animal. Subventiile vor fi distribuite in ordinea depunerii cererilor, incepind cu data de 16 august, pentru bovine, si cu data de 16 septembrie, pentru ovine si caprine. Primele se vor acorda o singura data pe an, si numai pentru animalele identificate si inregistrate in sistemul national. "In cazul ovinelor si caprinelor, efectivul pentru care s-a solicitat prima trebuie sa fie mentinut in exploatatie in perioada de control, respectiv 16 iunie - 15 septembrie 2007", a precizat Dana Sofrone, sef serviciu in cadrul Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Braila.
Data limita de depunere a cererilor a fost 15 iunie. In urma centralizarii lor a rezultat ca, in termen, la nivel de judet, au fost depuse 4.263 de cereri pentru circa 156.000 de animale. Concret, 3.303 crescatori au solicitat subventia pentru 22.578 capete bovine, iar 960 pentru 134.144 capete ovine si caprine.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu